Mot Stavanger

Fra Farsund til Stavanger på slør og lens hele veien. Det ble et behagelig seilas på bølgesurfen. Vi seilte hele dagen og var framme ca kl 24.00. Barna er tålmodige og finner gjøremål på båten. De liker å sitte foran på båten ved nettet, der de store bølgene merkes mest.  Bølgehøyde 1-1,5. Ut på ettermiddagen blåste det opp til liten kuling. I det vi skulle forberede å ta inn ett rev til for å være føre var i tilfelle ytterligere vindøkning, så knakk løygangsskinna! Vi behold roen, og fikk rigget preventer på begge sider av bommen, og fikk heldigvis revet uten problem. Nå viste det seg at det ikke blåste opp ytterligere, snarere tvert i mot, så avtok vinden til frisk bris de neste timene, så det var ikke så nødvendig, men alltid bra å være på den sikre siden. Dette er andre gang vi får en litt annerledes utfordring til sjøs. Første gang var på det første seilaset jeg og Trond hadde alene utenfor Vollen, da storseilfallet kilte seg fast tre fjerdedels opp i masten. Seilet blafret, og jeg måtte heise Trond opp i masta. Det hele løste seg fint. Det å løse slike utfordringer er en del av dette eventyret, og selv om det kan være litt stressende når det står på, så er det en flott følelse når man mestrer utfordringen!!  🙂

m_a_soldekkt_seilocc_landk_a_jippik_a_s-baugena_s-baugensol_himmelsol_himmel2sol_himmel3flammetarnrigg1rigg21 Comment

  1. Vi venter på dere her i Calendonien kanal. Kom hit i dag lørdag. Håper overfarten går bra! Vi krysser fingrene. (hilsen Fryd)