Inverness

Vi har tilbrakt en del tid i havn for å fikse varmesystemet om bord og revelinene. Det viste seg at revelinene skrapte mot skarpe kanter i bommen, og linen til førsterevet røyk ca 4 timer ut i Nordsjøen. Deretter ble tauet til andre revet mer og mer tynnslitt før Trond fikk rigget en kreativ avlaster. Den løsningen holdt til Inverness. Nå er alt i orden, og vi kan nyte Skottland. I dag utforsket vi Inverness. Skotske tradisjoner slo mot oss fra første stund nedover hovedgaten i Inverness.. Det var sekkepipemusikk i butikker og fra puber, kiltmakerier, whiscky-sjapper, haggis på menyen, brunt øl, skottskrutete mønster overalt osv. Vi så på slottet ovenfor Inverness (bygget i rød sandstein), besøkte en typisk Skotsk pub, så kino og Theatre-bygningen (flott sammensetning av gammel og ny byggestil) og en kirke, før vi gikk på kveldens høydepunkt: En skottsk Military Tatoo-forestilling. Der fikk vi en god dose sekkepipeopptredener, skotsk hornmusikk, militærmarsj, tradisjonell skotsk dans (ikke så ulik den irske), fallskjemhopping med presisjon og en motorsykkelopptreden.  Nå føler vi at vi virkelig er på tur, og har fått en god dose ekte Skottland!

inverness-elvinverness-slottinverness-slott2inverness-pub1inverness-pub2inverness-kirkeinverness-husinverness-teaterm_t-inverness-kirkea_s-inverness-kirkeinverness-tatoo1inverness-tatoo2inverness-tatoo3inverness-tatoo4


Comments are closed.