Vikingtid, middelalder og katedralen i Dublin

Etter skole med matte og norsk ble det mer levende historie. Vi besøkte ”Dublinia and the Vikingworld”, som er et interaktivt museum der du blir tatt mange hundre år tilbake i tid, og får oppleve da Vikingene overtok Dublin. Vakten syntes det var stas med nordmenn, da våre forfedre tok over og utviklet byen for lenge siden. Vi hadde jo til-og-med kommet sjøveien, i liket med våre forfedre! 🙂 Han fortalte at dublinere har 74% felles gener som nordmenn! Barna fikk gå blant en rekonstruksjon av datidens levesett, og ta på, høre, og utforske det som skjedde for mange hundre år siden. I den neste etasjen var det en rekonstruksjon av middelalderen i Irland, og vi fikk gå gjennom en periode med svartedauen/spedalskhet, et marked, en kjøpmanns hjem osv. Den siste etasjen var arkeologenes etasje, før vi gikk mange trapper opp i det gamle tårnet som tilhører katedralen. Der var det flott utsikt over byen! Deretter gikk vi over den gamle brua, og besøkte katedralen ”Christ Church Cathedral”. Barna syntes gravkammeret med mange minnesteiner var spennende.  På vei hjem gikk vi innom ”Dublin Castle”. Der hadde de en utstilling av figurer laget av sand! Helt utrolig hva som går an å få til, og barna syntes det var stas.

katedral2katedralenkatedralvindukatakombegruea_hjelmk_kostumemarkeda_k_matprinsutkledd_0slave_0svartedau_0a-k-utkikksandfigur


Comments are closed.