Til Oeiras i Portugal

Vi måtte gå for motor fra Nazare til Oeiras størsteparten av tiden, da det var lite vind og speilblankt hav. (Det kom noen vindpust i en periode, og det ble en historie for seg i innlegget over..) Det var MASSE fiskegarn på denne strekningen, og skipperen kunne aktivisere seg med å kjøre slalåm gjennom vannet! Det skjærer i skipperhjertet hver gang han ikke får leke med seilene sine, mens skipperfrua egentlig er temmelig fornøyd der hun kan ligge langstrakt i bikini på dekk hele dagen! 🙂

Portugals nordlige kyst ut mot Atlanterhavet er egentlig beskrevet som alt annet enn en seilers paradis, pga alle utfordringene med store Atlanterhavsbølger, mye tåke, masse fiskegarn i vannet, og en røff glatt kystlinje, hvor det er få steder å gjemme seg for dårlig vær. De fleste havnene stenger hvis bølgehøyden er mer enn 3 m, og havnen Peniche har vært stengt siden i vår pga ødeleggelser i en storm..

Vi har til tross for dette hatt en behagelig og fin opplevelse av Portugals kyststripe. Vi har ofte slitt med for lite vind, og har duvet behagelig over lange dønninger. Vi har imidlertid opplevd tåke og tau/garn i propellen, men det har vi taklet fint. Man skal ikke la seg skremme av advarsler og beskrivelser som virker utfordrende, bare være informert og forberedt, så er det fint mulig å realisere drømmen!!

p-kysten-1p-kysten-2p-kysten-4p-kysten-3


Comments are closed.