Besøk og Sintra

Min flotte venninne Eli Kristin har kommet på besøk!! Helt fantastisk, og jeg tok i mot henne med tårene rennende!! Etter mye ”catch up”, ble det en veldig hyggelig kveld i cockpit med flere av de norske båtene (Frøja, Honningpupp, Fryd, og Leahnis).

Neste dag var vi klar for sightsing, og vi tok turen til Sintra en idyllisk liten by litt lenger inn i Portugal, som står på UNESCOS verdensarvliste. Byen befinner seg i bunnen av en skogkledd fjellside, og man går i oppoverbakke og nedoverbakke i trange smug. Etter en tur rundt i gamlebyen, fikk vi omvisning på Palacio Nactional de Sinta i hjertet av gamlebyen. Her har kongelige helt siden 1400-tallet tilbrakt sine sommere og ferier.

Etter en god lunsj, og enda mer skravling, tok vi bussturen opp til Palacio da Pena, som er et overdådig palass på toppen av fjellkammen bak byen. Den smale veien snirklet seg sikk sakk i skarpe svinger opp gjennom skogen, og vi gikk de siste hundre meterne til fots opp gjennom slottsparken, før palasset ruvet over oss på høyden. Palasset var opprinnelig et kloster, men ble ombygget til et palass av Ferdinand Saxe-Coburg-Gotha. Han var sterkt opptatt av kunst og arkitektur, og har fylt rom etter rom med ”rariteter” fra hele verden. Veldig flott!

Da vi skulle rekke bussen på vei hjem, sprang vi trippende (eller som gamle kjærringer, kan man vel heller si..) nedover i parkområdet, helt til vi oppdaget at vi hadde sprunget i feil retning, og var så langt som det var mulig å komme vekk fra bussholdepassen..!! Og med det fikk vi jammen sett parken også.. der vi gikk og gikk og gikk… etter å ha ledd hikstende over all ”gammel-kjærring-løpinga”…

Barna valgte å bli i båten sammen med Trond, da de har funnet tonen med barna på Rikaros og Fryd. De leide go-cart og fisket osv.

Dansebildene er fra kvelden om bord, hvor vi fikk rista litt på liket til herlige rytmer, før Frøja (og Kjerstis søster Anne) kom, og beriket kvelden ytterligere. 🙂

palasset-2_0palasset-1_0palasset-6_0palasset-13_0palasset-5_0palasset-12_0palasset-8_0palasset-11_0palasset-3_0palasset-7_0palasset-10_0palasset-9_0sintra-4_0sintra-1_0sintra-16_0sintra-7_0sintra-9_0sintra-8_0sintra-12_0sintra-10_0sintra-13_0sintra-14_0sintra-5_0sintra-6_0cockpit-a_k_m_e-1dancing-e_m-1dancing-e_m-2dancing-e_m-3


Comments are closed.