Veggmaleri og dykking

Det er tradisjon å legge igjen et lite maleri av båt og mannskap på moloen i havna i Porto Santo, som et bevis eller minne fra overfarten til øygruppen Madeira. Jeg og Karoline brettet opp armene, og gikk i gang! Det ble ca tre timer kunst og håndtverk på oss, gitt..!!

Andreas og Trond dykket på stranda, mens vi malte. Andreas har nå kommet langt i opplæringen, og fikk for første gang prøve å bevege seg under vann med utstyret på, og Trond på ”Octopussen”. (Andreas sin oksygenflaske har to slanger, og Trond er tett på han, og puster i den ene). Andreas digger livet under vann, og har vært en tøffing under opplæringen, og mestrer det han skal godt!

Ellers så har det blitt flere kunst og håndtverk-timer på barna, da Wenche på Fryd samlet yngre garde, og lærte de flere knuter, og ting man kan lage av tauverk i forrige havn. 🙂

Her i havna er det flere som bidrar til undervisingen, og barna har også fått tall og økonomiopplæring av Jørn på Frøja. Eller…. Det vil si, de har fått lære et kortspill hvor de spiller om penger, som selvfølgelig umiddelbart ble en fulltreffer!! Så nå er det bare å vente på neste overfart, og loppe hu mor og skipperen for gryn…! 🙂

Stefania på båten Avventura har skrevet om flere norske langturseilerne, og hvor de befinner seg. Trykk på linken for å lese mer:

Sommervarm høst i sikte, skrevet av Stefania R. Nilsen.

a_maleri-6maleri-5a_maleri-2_0maleri-3maleri-1maleri-4frydfroja-jorn3 Comments

 1. Hei seilerne vårres:)) Herlige bilder og flott kunst.Vi fryder oss fremdeles over dør til dør smilene deres!! Trivselen kommer nesten ut av tekst og bilder. Enig med Karina at dere begynner å bli brune. Vi har fantastiske høstfarger men også regn og kraftig vind. Slutt på solinga for i år…i Viksjøen iallefall.
  Camilla har vært her noen dager i høstferien.Som alltid trivelig :)) Morfar Oddgeir er på jakt med “gutta” og koser seg nok skikkelig i Snåsa. tenk om han kommer hjem med noen ryper denne gangen da….

  Så fint at du har begynt med dykkeopplæringen allerede Andreas. Du håpet jo å få lære det i Karibia og nå blir du jo dykker før du kommer dit.
  Artig!! Jeg gleder meg til å snakke med deg om det for jeg er jo så redd for å ha hodet under vann. Jeg tør jo ikke snorkle engang. Kanskje du hat noen tips til meg etter hvert.

  Vi har det bare fint. Oddgeir og jeg reiser til Østlandet fra 15 til 25 oktober. Skal besøke mange, kose med William og feire min tøffe mors 80 års dag.
  Hun har bl.a. fått pc i gave. Det er aldri for seint for noe som helst…

  Vi er så glad i dere og er fulle av beundring over dere alle 4 og over alt dere får til både til vanns og på land!!!

  Bamseklemmer fra Anne og morfar Oddgeir

 2. God tur til Østlandet! Gratuler Åse så mye fra oss!! Vi skulle gjerne vært med og kosa med William..!! Og Louise!! We miss you all innimellom alle de flotte opplevelsene 🙂 God klem fra oss.

 3. Så flinke dere er til å male!! Kult at dere er på veggen og:)) Saaaaaaaaaaaaaaaavner dere masse!!!