Biltur på Madeira

I dag leide vi det Andreas kaller en MINI-KJÆRRING-bil (uttales med skuffelse og en ”dash” halv-agressivt trøkk…), og utforsket øya Madeira. Dette er virkelig et flott sted!!! Landskapet er ulikt det meste annet vi har sett, med høye spisse grønnkledde fjell, dype daler, og veldig svingete og bratte veier, som går sikk-sakk, og opp og ned. Rundt hver sving er det et utkikkspunkt med fabelaktig utsikt over Atlanterhavet, som slår inn mot de vulkanske fjellsidene. Vakre blomster i alle farger vokser vilt på øya, og finnes blant annet i veikanten. Innimellom forsvinner veien inn i fjellet, og det blir mørkt og vått der vi kjører, før vi kommer ut av ”grotten”, og ser en ny fjellside og dal, med veien buktende nedover som en slange..

Vi stoppet mange steder i løpet av dagen, bla i Santana, som er et sted med rundt hundre små trekanthus. Vi så noen av de, men de så ut til å være fiffet opp i sterke farger til glede for turistene.

På ettermiddagen besøkte vi Vulkansenteret og grottene i Sao Vicente. Vi fikk se 3D film, som illustrerte hvordan Madeira ble skapt, altså det store vulkanutbruddet. Deretter ble vi fraktet inn i ”jordens indre” (som for øvrig tok 10 sek med en heis..). Det blinket i heisen, og ristet under føttene våre, før vi kom ut i ”lavaen”. Til slutt gikk vi gjennom flere underjordiske ganger (grotter), hvor lavaen har strømmet for flere tusen år siden.  Litt flaut var det når Trond istedenfor å høre på guiden, benytter tiden til å samle vann som drypper fra taket i hendene sine, og deretter dryppe det i hodet på Karoline, som stod med ryggen til han. Karoline merket ikke hvor det kom fra, og uttalte på utsiden at hun hadde vært satans uheldig, som alltid ble stående under de tappene som drapp mest… 🙂

c_biltur-38c_biltur-39c_biltur-40c_biltur-41c_biltur-27bc_biltur-28c_biltur-33c_biltur-34c_biltur-13c_biltur-14c_biltur-17c_biltur-16c_biltur-23c_biltur-24c_biltur-25c_biltur-26c_biltur-22c_biltur-21c_biltur-20c_biltur-35c_biltur-31c_biltur-29c_biltur-30c_biltur-43c_biltur-42c_biltur-46c_biltur-44c_biltur-45


Comments are closed.