Liedel, Ikea og storhandel på Carrefuhr!

Vi seiler i fire mnd, og så kommer vi til Ikea!! Det er klart vi måtte ta oss en tur, og skipperfrua og Fryd leide bil for en dag for å ta turen innom Ikea, Liedel og gassstasjonen. Det er mye som skal kjøpes inn før den store kryssingen, og i tillegg har vi blitt anbefalt å kjøpe en del varer som er dyrt og vanskelig å få tak i i Karibien.

Den største handelen gjorde jeg og Trond på Carrefuhr.. og det ble fem toppede handlevogner til den nette sum av 11000 kr!!!! Dama bak kassa sa ”Grande! Grande!”.. også et eller annet ”Maniana!”..  Ha-ha! Vi brukte en time på å få slått inn alt i kassen, og ble dagens underholdning for alkoholikeren som stod bak oss i kø, og skulle ha en sixpac med øl…

Provianteringen har tatt mye tid, da alt må vaskes, papp må fjernes, ting må lagres i lufttette bokser osv, pga faren for kakkerlakkegg,.. I tillegg har jeg laget lister over hva som befinner seg hvor i båten, og planlagt måltidene for overfarten. Mens skipperfrua har stått på med dette, så har Trond brukt dagene til å gjøre i stand båten. Vi har fått bedre batterier, hatt service på motorene, fått fikset varme/kjølesystemet i båten, byttet alle tau, fått på plass det siste av sikkerhetsutstyr, gjort noen forbedringer i forhold til gennaker og preventer osv. Osv!!

Ang kakkerlakkparanoiaen så er skipperfrua glad vi ligger i katamaranhavna for oss selv med 20 katter som nabo.. for jeg har ikke sett en eneste en på brygga! Det sies imidlertid at det kryr av dem i ”Lykkegaten” (norskebrygga i hovedhavna).. Iiiiiiiik!

proviantering1proviantering2proviantering3x_2



1 Comment

  1. Det var jo litt og handle for:) Derre kommer ikke til og sulte da… he he:) Bra og lese at båten er klar!