Flere seminar og sikkerhetsdemonstrasjon

Programmet er tett her i Las Palmas, og skipperfrua har vært på flere interessante seminar, bla:

–       Energy Management at Sea, med Wilhelm Grieff

–       Returning to Europe, med Chris Tibbs

–       First Aid and Health at Sea, med Ian Hardy

–       Og gikk glipp av: Tips for Downwind Sailing… Synd!!

Dagen i dag startet med en demonstrasjon av en redningsaksjon. Helikopteret fløy inn over redningsskøyta, og sendte lege ned til båten via en line, deretter en båre, før den skadede og legen ble fraktet opp i helikopteret.  Etter dette viste de hvordan en person kan bli plukket opp fra vannet, og heist opp i helikopteret. Vinden fra helikopteret var til tider så sterk at den skjøv redningsskøyta bortover vannet, og vi fikk gratis hårføning! Flott å se hvor dyktige redningsfolkene er, samt få en demonstrasjon av gangen i en redningskaksjon.

Etter helikopterdemonstrasjonen gikk vi til et basseng i nærheten og fikk demonstrert hvordan redningsflåten virker, og informasjon rundt håndtering av situasjoner som krever bruk av flåte.  Andreas kastet seg ivrig ut i utfordringen å hoppe i vannet med oppblåsbar vest, svømme bort til flåten, og klatre opp i den. Han klarte det kjempefint, og sa i ettertid at det er overraskende hvor trangt det blir med åtte mann i en åttemannsflåte. Man kan bare forestille seg hvordan det er å være i den i røff sjø..! Fint for han å få trening i hvordan slikt fungerer, selv om vi skal gjøre alt i vår makt for at vi ALDRI skal få bruk for denne kunnskapen!!

kurs5kurs9kurs10kurs14kurs4kurs21kurs23kurs22kurs24kurs26kurs28kurs29



1 Comment

  1. Satser på at dere ikke trenger det…. Bra det er slike kurs da:) Louise ble helt i hundre da hun så Andreas på bilde:) Se se se se….God tur over, vi kommer til å følle dere hele veien:) Glad i dere!!