ARC 2010 start

Etter en begivenhetsrik start på ARC 2010 satte vi kurs relativt langt øst i forhold til hovedfeltet. Dette fordi vi regnet med mer stabil vind  mot kysten av Afrika og på grunn av kommende lavtrykk som driver vestlig/sør-vestlig vind over seilingsområdet. Det blir da viktig å ha vunnet god “høyde”, slik at men kan møte motvinden på kryss.

Occasione og crew seiler fortiden forbi kysten av Mauritania i kurs ca. 220 grader. Plasseringsmessig ligger vi ikke veldig godt an i regattaen, men dette var som forventet når vi valgte å ligge lengre øst enn de fleste andre båtene. Regner med å kunne hente inn dette etterhvert som vi når passaten/eller må krysse NV noen dager til helgen.

m_DSC_0029

Alle ombord har det bra og begynner å falle inn i rutinene med vaktordning på kveld og natt, samt daglige gjøremål. Andreas tar på imponerende vis sin vakt fra 21:00 – 12:00, etterfølgende av Mariann fram til 03:00. Dernest følger skippervakten fram til ca 09:00.

Ellers blir slitasje på rigg, seil og tauverk viet mye oppmerksomhet av skipperen. Her kom vannslangen vi kjøpte i Spania til nytte Smilefjes Allerede kuttet opp 5 m av denne for å bekle gennaker skjøtene som gnisses mot vant og preventertau. I Las Palmas byttet vi ut alt av fabrikkmontert tauverk (ca 200 m) med nytt for å tåle kreftene og slitasjen som de blir påført over de 14-21 dagene turen varer.

PS! Vi sender også inn daglig logg på : http://www.worldcruising.com/arc/dailylogs.aspx (se etter Occasione) via e-mail.

Hilsen Skipper’n


Comments are closed.