Livet på Atlanteren, dag 10

Vind og vær er som nevnt atypisk i år, og det er vanskelig for båtene å finne optimal vind i riktig retning. De sørlige båtene sliter med for lite vind, og en fraværende passat, og de nordlige båtene sliter med sterk motvind fra et lavtrykk som presser de lenger nord. Vi har valgt en kombinasjon, litt kurs nordvest et par dager , før vi nå er på  vei sørover for å finne passatvinden om noen dager.

Den siste dagen i lite vind ble nok en fin dag, og skipperfrua var over seg i ekstase over å se en flokk hval!! De beveget seg i rolige buer opp og ned av vannflaten, og viste oss rygg og finne, samt blåste vann i pustehullene. De kom mot båten, og svømte ca 15m unna oss! Helt herlig!

Ellers har vi bakt scones med krem og syltetøy, og spilt Party Alias ordforklaringsspill over en lav sko! Jeg og Andreas vant og avtalte å være dårlige vinnere, så vi tynte skipperen skikkelig! Ha ha!

m_Skipperen2Den åttende dagen, akkurat slik skipperen hadde ønsket seg til bursdagen sin, så kom vinden! Vi seilte nordvest inn mot lavtrykket i nord på søndagen og mandagen for å vinne vestlig distanse. Vi var forbedredt på at det ville bli vind og sjø, ut i fra meldingen til vår værruter. Etter hvert fikk vi svell på 4-5 meter fra lavtrykket i nord, og 3-4 meter bølger som var vinddrevet fra sørvest… Med andre ord, fryktelig rotete sjø! Vi brukte flere sekunder på å seile oppover på et fjell av en svell, før det bar nedover igjen, og på vei oppover og nedover ble vi tatt igjen av flere tre-fire meters vinddrevne bølger fra en annen retning! Båten gjorde god fart til tross for sjøen, og vi storkoste oss med endelig å ha fart i skuta! Det er ubeskrivelig vakkert å se havet som bukter seg i alle slags vinkler, og kjenne båten bykse opp og ned på fjellene av noen bølger!!

Barna har hatt det helt fint disse to dagene med mye sjø og vind. De er vant til store bølger, og holdt på med sitt vanlige om bord. Den som kjente det mest var nok skipperfrua, som disse to dagene skulle stelle i stand til to bursdager!! (Trond den 28. nov og Karoline 29. nov). Prøv å lage kake, bursdagsmiddager og pynte og ordne i fem meter rotete sjø… Det er en interessant opplevelse, da alt du setter i fra deg fyker rundt, og man bruker laaang tid på å komme seg fra ett sted til et annet uten å tryne på veien! Men bursdag ble det, med kake, pynt, gaver, bursdagssang, og det hele!

Natt til mandag fikk vi noe mer vind (28 knop sann vind), og vi bestemte oss for å reve genoaen litt til, i tillegg til at vi hadde andre rev i seilet. Jeg stod og sveivet på vinsjen I mørket, da en flyvefisk plutselig kom fykende gjennom luften og smalt inn i hodeskallen min rett over øret!! Den døde momentant til lyden av et begravelsesaktig øresus.. Nå har jeg altså klart å ta livet av en levende skapning.. med hodeskallen som våpen…!! Vi ser ofte flyvefisk, og de er noen merkelige skapninger, som hiver seg ut av vannet, og kan fly opp til ti meter langs vannoverflaten.

Nå er vi på vei sørover igjen, og på nytt har vi lite vind.. Ja, ja, da er det bare å trappe opp vannkrigen ytterligere og lage sin egen moro!! Vi har fullstendig kommet inn i livet om bord, og tiden flyr uten at vi tenker på hvilken dag det er, og hvor lenge vi har vært til sjøs. Oppsummert, alt vel om bord!

atlanteren1jatlanteren1hatlanteren1uatlanteren1zatlanteren3latlanteren3natlanteren3matlanteren3satlanteren3watlanteren4eatlanteren4fatlanteren4datlanteren4katlanteren4hatlanteren4iatlanteren4j



2 Comments

  1. Heier på dere!
    Savner dere.. Og fryyder oss over turen deres.

    Klem fra oss her hjemme.

  2. fantastisk med fisk i hodet….:) Lo så jeg grein!! Kan hende jeg gråt litt siden vi savner dere og da… Kooooooooooos dere mase masse Klem