3 uker på Atlanterhavet!

I dag har vi vært tre uker på Atlanterhavet, og er nå i innspurten mot St Lucia i Karibien… Innspurt og innspurt.. Det er ikke akkurat så mye “spurt” over det.. Vi har lite vind igjen (6 knop..!), og ser ut til å bruke mange dager på noe som skulle tatt en dag.. ARC året 2010 har sannelig vært noe for seg selv værmessig, og jeg kan forestille meg at mange båter ligger som oss foran målstreken og ser dageantallet øke, da det ikke er utsikter til mer vind de kommende dagene heller! Mange brukte nok mye disel de første to ukene av overfarten, som også var preget av svak vind..  Skipperen drømte her om dagen at vi seilte inn i et bibliotek, og ble sittende fast der, da det var for trangt å snu..! Vet ikke hvordan det kan tolkes.. Man kan vel si at vi alle er veldig klar for å komme i land nå! Ha-ha! Vi har bestemt oss for å starte motoren og bruke det siste vi har av disel, så får vi se om det er nok til å bringe oss i mål..

m_Delfin3Til tross for lite vind og en lengre overfart enn vi så for oss, så er livet om bord fortsatt veldig fint. I dag fikk vi vårt fjerde delfinbesøk, og jeg og Andreas stormet ut for å få med oss showet. Vi blir aldri lei!! Karoline derimot synes delfiner har blitt dagligdags (!), og leste bare videre i boka si. Hun har forresten flyttet inn i silkepysjen sin, og synes det er deilig å labbe rundt hele dagen i pysjen. Ellers har Karoline og Andreas gått gjennom hele aktivitetslista, og holdt på med alt fra ulike spill til hinkekonkuranse i bølgene. Vannkrigen har blitt en føljetong, og så snart vi fikk litt mindre sjø var de TRE barna i gang igjen (inkl skipperen).

Vi har hatt litt problemer med dårlige batteri, og en generator som sluttet å virke. I tillegg har revelina til førsterevet nok en gang røket.. Heldigvis er skipperen god til å fikse ting, så en del er byttet ut i generatoren, så den virker, og førsterevet klarer vi oss fint uten fram til St Lucia.

Tidligere i uka hadde vi feiring av å ha krysset to tredjedeler av Atlanterhavet, og feiret med en bedre middag og åpning av alle hilsenene vi fikk med oss i de små boksene. Tusen takk for fine og morsomme komentarer!!

atlanteren6satlanteren6yatlanteren6vatlanteren6uatlanteren6xatlanteren6zatlanteren6patlanteren7catlanteren7fatlanteren6jatlanteren6fatlanteren6batlanteren6iatlanteren7datlanteren7eatlanteren6h


Comments are closed.