Livet om bord, dag 6

Det er fortsatt frustrerende lite vind, og vi skvulper sakte nedover i retning Cape Verdeøyene utenfor Afrika. Det har vært et uvanlig år værmessig, og det meldes at den vanligvis forutsigbare passatvinden ikke vil dukke opp på nok en uke.. Vi vil i samarbeid med vår værruter oppsøeke vind i utkanten av et kommende lavtrykk, og vil kunne vente mer vind og sjø på søendag. Heldigvis!

I mellomtiden fordriver vi tiden med mye forskjellig.. Vi har bla daglige vannkriger om bord, og de ulike frontene bytter på å være på offensiven… I går gjorde den yngre garde fremstøt med et bakholdsangrep på skipperen… De stakk hodene sine opp av luka ved styreposisjonen, og fikk inn noen fulltreffere!! Det ble imidlertid harde represalier, da skipperen hoppet ned i luka etter dem, til ekstatiske barnehyl…! Dermed fulgte en intens kamp med hvin og spetakkel, og de alle spratt opp og ned av de ulike lukene på båten. Det ble bakholdsangrep, tilbaketrekning og direkte angrep om hverandre!! Skipperfrua sprang rundt og ropte: “Jeg er nøytral!! NØYTRAL, sa jeg jo!! Jeg er SVERIGE for faen!!”.

I dag ble vannkrigen trappet opp… Da skipperfrua IKKE er nøytral lenger (etter to bøtter vann fra skipperen.. Harmf!!), ble litermål, bakeboller, og andre kar tatt i bruk…! Etter en god time med mye hyl og latter kom Karoline seirende ut med en liten tørr flekk igjen på t-skjorta si!

m_OstmerkeEtter våpenhvile i vannkrigen, gikk vi løs på hårmankene til den mannlige delen av besetningen… med klippemaskin. Skipperen har lenge truet unggutten med at besetningen må representere sjømerkene gjennom hårpryden for å blidgjøre værgudene, og siden skipperen er øverstkommanderende har han valgt ut nordmerket til seg selv, og delt ut østmerket til unggutten. Dette vil si at skipperen får barberte hodehalvdeler med hanekam fra panne til nakke, og unggutten barberte hodehalvdeler… med hanekam fra øre til øre… (øst til vest på hodeskallen..!). Det ble lagt inn sterke klager på beslutningen, da unggutten ikke helt ser for seg det tøffe i en “pelsaktig” hårbøyle!!

Unggutten har imidlertid forstått at det har sneket seg med en admiral forkledt som skipperfrue, og etter taktisk smisking og lobbyvirksomhet har unggutten fått viljen sin, og er herved innvilget hanekam “rett vei”. (Bildet er tatt under klippen, hvor han først fikk østmerke-sveis til hysterisk latter fra alle, inkl unggutten, før vi klipte videre til sørmerke-sveis).

Ellers har vi hatt besøk av en stooor flokk delfiner! Først kom noen opp på siden av båten, og hoppet slik at vi fikk øye på dem. Deretter sprang vi fram på nettet foran på båten og fikk et herlig delfinshow! Først var det ca 15 delfiner som kikket på oss, og hoppet og lekte. Skipperen tok nesten på den ene, da han strakte armen ned foran nettingen. Like etterpå kom det minst ti delfiner til. Man kan kjenne at de blåser vann på oss gjennom pustehullene og høre pusten deres, i tillegg til den høye pipende lyden de bruker til å kommunisere med hverandre. Det hele var helt herlig!!

Det er altså ikke SÅ ille å ha lite vind og fint vær, selv om vi skulle ryke på en uke ekstra på havet…

atlanteren3gatlanteren3hatlanteren2latlanteren2matlanteren2qatlanteren2satlanteren2vatlanteren2p


Comments are closed.