Avslappende dager i St Lucia

“Hey Man, My Friend!!” Nå er vi i KARIBIEN!!! Og det har hittil bla vært smilende rastafarier (noen uten tenner..), fersk fargerik frukt fra en hjemmesnekra båt, og rom og cola til nesten alt..!! Vi har også opplevd et helt annet tempo enn vi er vant til.. Et eksempel er matserveringen på alle fester, som er et studie for seg selv.. Køene er som regel 10-15 meter lange, med fire personer i bredden, og så har de EN lokal kar som sakte øser opp maten på en tallerken.. Først poteter.. så litt salat.. nei, litt mer salat.. så klø seg litt… så en kjøttbit.. så en til kjøttbit til.. så se seg litt om, og deretter var maten levert til EN av de ti-hundre-talls ventende.. Når den lille bakken med mat gikk tom, så snudde han seg til grillen for å grille mer.. og heisann, den var det ikke fyr på nei.. ja, ja han fikk vel rusle bort å fyre opp igjen da.. En time fra eller til.. hva er vel det for marg og bein sultne turister?!.. Ha-ha!! Vi stod i kø en time her om dagen, og rykket en meter fram på den tiden..!!

Ellers så er musikken her herlig! De spiller STEEL band over alt. (Jeg har etter litt mobbing fra skipperen skjønt at det ikke heter BØLGE BLIKK band.., men de slår fakrisk på en blikkplate! Så det skal jeg ha!). De fleste av tilstelningene på kvelden har bydd på karibisk dans, og det er virkelig hopp og sprett og rumpe-kroppsristing på høyt nivå!!

Her om dagen så jeg et spesielt syn.. Det kjørte en bil forbi med masse treverk og kvister på lasteplanet. De hadde lastet planet så fullt at haugen var minst to meter høy, og lasten var godt sikret.. Ikke med stropper og den slags vi er vant til.. Men med to MENN (!!), som satt på toppen av det hele og holdt lasten fast så godt de kunne med armer og bein..! Og der suste de forbi i full fart på hovedveien..

Barna har hatt flere dager på stranden, bla sammen med Rikaros og Fanteliv. Vi voksne har slappet av og ordnet mye praktisk, og Trond har gjort i stand båten til neste etappe. Vi har fått hjelp av Fridtjov og Jarl på Serenity, og Tor Atle på Aries til vedlikehold og reparasjoner. De hjalp oss med å reparere vantene som holder masta, i tillegg til at Fritdtjov har delt generøst av sin massive erfaring og gitt oss mange tips. Det er vi veldig takknemlige for!! Tusen takk!!

Barna beveger seg fritt på marinaområdet, og Occasione har herved blitt døpt “ungdomsbåten”. Vi har ofte salongen full av ungdommer som skravler, ser film, spiller x-boks eller spiller kort. Andreas og Karoline er mye sammen med Martin på Avventura, Bendik fra Fryd, Pernille fra Jazz, Elise på Rikaros, Nils Ole fra Friheten, og innimellom Roman (som for øvring er fransk og går under navnet “Franskmannen”) og Pia og Mats fra Fanteliv.

st-lucia-61st-lucia-62st-lucia-6st-lucia-5st-lucia-63st-lucia-7st-lucia-9st-lucia-8st-lucia-10st-lucia-11st-lucia-12st-lucia-13st-lucia-16st-lucia-17st-lucia-18st-lucia-19


Comments are closed.