Vi kom på 4. plass!!

HURRA!!! Vi trodde vi hadde gjort det så som så under kryssningen, da vi selv syntes det gikk tregt med lite vind.. Men alle har hatt de samme værforholdene, og det viser seg at vi til slutt endte opp på 4. plass i katamaranklassen!!! (Etter at resultatene ble korrigert for antall motortimer). Det er 15 katamaraner i vår klasse, og de tre foran oss er helt rå katamaraner bygget for høy hastighet, med flere erfarne seilere som mannskap (4-6 voksne).. Dette var herlig..!! Vi har tross alt seilt over kun som en familie, og med forholdsvis lite erfaring.. Eh.. det er noen hevede øyebryn når jeg svarer at min første tur i seilbåt var i mars i år..! Ha-ha:) Vi har jobbet hardt både med forberedelser, og stått på så godt vi kan underveis (ut i fra at vi kun er to voksne og må ha litt søvn også!), så dette var artig!!!

Det var mange priser som ble delt ut, og nordmenn var godt representert. Serenity vant sin klasse (de seilet kanonbra!!), og Godot, Rikaros, Honningpupp, Viking Crusader og Dina fra Os fikk også flotte plasseringer! MAD fikk pris for “Helping the Environment and Humanity”, og en drøss andre priser ble delt ut. Alt fra beste logg på ARCs sider, til de som hadde overkommet mest uhell og hendelser..

Alle barna ble kalt opp på scenen og fikk diplom for sin innsats i å seile over Atlanterhavet i ung alder. Det var en stolt mamma som tok tusenvis av bilder!! 🙂

Jeg vil rette en spesiell takk til Mads i Frivind, som ga oss god værruting under hele turen. Dine meldinger var ofte et høydepunkt, og det hadde mye å si at vi kunne vite hvilket vær vi hadde i vente til en hver tid!!

Stefania har skrevet flere artikler som oppsummerer mye av det vi opplever her i Rodney Bay Marina. I den ene artikkelen trekkes Karolines “bragdplakater” fram, og Occasione nevnes for hederlig innsats som familiebåt i artikkelen “Vinnere!”. Trykk på linkene for å lese mer:

“Vinnere!”, publisert i Seilmagasinets nettutgave, av Stefania R Nilsen

“Historier fra havet”, publisert i Seilmagasinets nettutgave, av Stefania R Nilsen

“Alle nordmenn er i mål!”, publisert i Seilmagasinets nettutgave, av Stefania R Nilsen

“Målgang i ARC: En storartet opplevelse!”, publisert i Seilmagasinets nettutgave, av Stefania R Nilsen

“Moralske vinnere”, publisert i Seilmagainet, av Stefania R Nilsen

st-lucia-52st-lucia-44st-lucia-45st-lucia-37st-lucia-41st-lucia-42st-lucia-43st-lucia-48st-lucia-46st-lucia-49st-lucia-50st-lucia-51st-lucia-53st-lucia-54st-lucia-55st-lucia-56st-lucia-38st-lucia-393 Comments

 1. Vi gratulerer så mye med oppjustert plassering!! Fantastisk morsomt og imponerende at dere klarte det så bra:-)
  Karina har danset hula-rompe-dans hele helgen til ære for at dere har nådd karibien med båten deres. Bilder og film legges ut fortløpende på http://www.tysnes.com. Som dere vil se har vi det litt karibisk her hjemme i kulda også:-)
  Nå fryser vi forøvrig snart i hjel. Metrologene truer med ned mot 30 minus utover uka, men fordelen er at vi er garantert en hvit jul i år. I motsetning til hva dere har i vente.
  Kos dere masse videre, og hils barna så mye! Vi savner dere over snittet mye…

 2. Ha-ha-ha!!! Det var ikke vanskelig å se for seg Karinas hula-rompe-dans.., og heller ikke at den pågikk hele helgen faktisk..!! Vi følger bloggen (tysnes.com) og etterlyser at Karinas make matcher hennes performance med karibisk rastafari-striptease…!!
  30 minusgrader høres helt villt ut! Her har det regnet masse, men pytt pytt.. We´re singing in the rain..:) Barna og Trond hilser!! (En ekstra “Rock on!!” til Arnfinn fra skipperen, en “Go go!” til søs fra skipperfrua, og en innlevelsesrik MØØØØØ til Louise).

 3. Hei på deg Trond og gratulerer med vel blåst!

  Tenkte bare jeg skulle ønske deg og mannskapet en riktig god jul og et godt nyttår fra alle oss her i PGS.
  Det har vært en hektisk høst med mange spennende utfordringer og lite dødtid. Nest år vil som du kanskje har fått med deg bringe mye nytt da vi har annonsert flere nybygg. Tilbudene fra diverse verft er kommet i hus og vi håper å inngå kontrakt på bygging av den nye Ramform WW klassen (70 m bred :-)) litt utpå nyåret.

  Du skal være hjertelig velkommen tilbake når du engang får blåst vær, vind og saltvann ut av håret. Enn så lenge, nyt sol, sommer og forhåpentligvis noen late dager i Karibien!

  Hilsen Bjørn