Caribisk cruising… I BØTTE REGN!!!

Været over Atlanteren var helt uvanlig, og det ser ut til å fortsette… Vi hadde sett for oss det vanlige været med knallsterk sol, og god seilvind fra øst (passaten), men her regner det, og REGNER det!! Eller skal jeg si RENNER fra himmelen mesteparten av dagen.. Bildene er tatt fra strekningen ”The Pitons” på St Lucia til ”Pirat Bay” på St Vincent, og da fikk vi en skikkelig regnskur!! Først endret vindretningen plutselig fra akterlig slør til å stå i vindøyet, med en mindre vindøkning, i tillegg til tonnevis av vann som striregnet ned fra himmelen.. Jeg og Andreas fikk tatt inn et blafrende forseil, og midtstilt bommen, og deretter kom Trond opp fra sin hvil på lugaren, og måtte flire av de to druknede kattene på dekk!!

Vi har generelt lite vind (5-12 kn), og må ofte motorseile, da vi har gått på lesiden av øyene, for å gå innom noen bukter. Lav bølgehøyde, ca 1m, litt mindre i le av øyene.

Været takles på ulikt vis.. Barna henter offshoreutstyret de brukte over Nordsjøen (!), mens skipperen selvfølgelig møter regnskyllene i badebuksa.. Skipperfrua er vel den minst smarte.. eller ”håpløst optimist”.., for hun går som regel i de vanlige kjolene sine, og må bytte søkkvåte klær 2-4 ganger om dagen…

st-lucia-101st-lucia-103st-lucia-102st-lucia-100st-lucia-104st-lucia-105


Comments are closed.