Skilpaddefarm på Bequia

Den siste dagen på Bequia ble brukt til å besøke øyas skilpaddefarm. Vi kjørte de lokale taxiene, hvor vi alle satt på benker på lasteplanet, og europeisk standard med bilbelte kan man bare glemme! Sjåføren kjørte stort sett midt i gata, og svingte inn til sin side av veien når det kom møtende bil. Foran hver sving tutet han, slik at biler i motsatt retning skulle varsles.. Med andre ord, ikke helt som i Norge!

Grunnleggeren av skilpaddefarmen forliste for mange år siden et stykke utenfor Bequia. Han var den eneste overlevende, og hevder han ble holdt opp i overflaten av en stor havskilpadde i flere døgn. Han ble funnet helt utmattet, og reddet i siste liten. Etter dette viet han sitt liv til havskilpadder, og opprettet skilpaddefarmen. De tar vare på utsatte og skadede havskilpadder fram til de blir tre-fire år eller friske, før de så slipper de ut igjen. Havskilpaddene kan bli veldig store, og de lever i 150-200 år. En havskilpadde kan holde pusten i 6-7 dager hvis den må, men puster som regel oftere enn det. De svømmer til havs og kommer inn til land 25 år senere for å legge egg. Ett av tre tusen egg overlever.. Barna er veldig opptatt av dyreliv, og det var flott å se skilpaddene på nært hold, da vi har sett en og annen havskilpadde når vi har seilt lengre strekninger. Fascinerende skapninger!

bequia88bequia89bequia96bequia95bequia98bequia100bequia99bequia101bequia90bequia92bequia91bequia93bequia103bequia97bequia94bequia102


Comments are closed.