Seiling i Karibien

Det går helt fint å seile i Karibien. Det er vanligvis stabil god seilvind på 18-22 knop hastighet, nord-østlig retning. Den mest ”humpete” opplevelsen har vært nordover igjen, etter at vi har vært på Grenada. Et vulkankrater under vann ved nordspissen av øya skaper mer bølger og rotete sjø. Vi har fått motvind og motsjø begge gangene vi har seilt her, og det ble humpete begge gangene. Vi opplevde også noe fallvind på le-siden av Grenada, som vil si at vinden kan variere voldsomt, fra 10 knop til 26 knop på kort tid. Ellers er det naturlig nok mer sjø mellom øyene (da Atlanterhavet står inn), men ikke noe å snakke om for oss Atlanterhavsfarere (maks 2-2,5m bølgehøyde). I le av øyene er sjøen lavere, og vinden noe svakere.

I Karibien kommer det noen squalls, spesielt om natten, men dette oppleves helt greit. Det er som regel en vindøkning i forkant av squallen (opp mot 25-35 knop), før regnet setter inn, og det blir mindre vind. Det regner i ca en halv time, og da BØTTER det som regel ned. Deretter klarner det opp, og vind og himmel er tilbake til det vanlige.  Vi sover som regel godt gjennom de fleste squalls.

Vi synes det er herlig å kunne røre på oss etter å ha ligget på et sted en stund. Det å reise med seilbåt er en fin kombinasjon av avslapning og utforsking av ett sted, før vi blir lei, og kan bevege oss til et annet. Vi er aktive under seilingen, og det er godt å ikke bare sløve og loffe rundt på en plass.

seiling1seiling3seiling2


Comments are closed.