Levende undervisning!

Dagens skole ble utført under en lang gåtur rundt på Pigeon Island på St Lucia, en nasjonalpark med en spennende historie. Øya er forbundet med fastlandet gjennom en bru, og har en dramatisk historie, da den er godt strategisk plassert for krigføring. Øya er laget av en vulkan for 40-80 millioner år siden, og de første som bosatte seg her var de lokale Caribene (eller Amerindians), som utvandret fra sør Amerika. I grove trekk har øya bla blitt dominert av sjørøvere, som plyndret passerende konvoier, og deretter franskmenn og engelskmenn som sloss om St Lucia og om hverandre regjerte på øya. Øya fikk sin selvstendighet som St Lucias nasjonalpark så sent som i 1979.

På et tidspunkt var den franske flåten i bukta på 23 krigsskip og 10 fregatter! Vi gikk opp på den ene av de to ”fjellene”, og så på fortet bygget av franskmennene. Øya er full av ruiner som har vært bygninger fra den militære perioden, og har i tillegg flotte planter og en god del fuglearter og øgler. Vi kunne levende forestille oss bukta full av piratskip og krigsskip der vi stod på toppen av det ene ”fjellet”!

Etter en hel formiddag på Pigeon Island spiste vi lunsj i den lokale landsbyen Gros Islet. Det er en fargerik liten ”by” med to hovedgater og noen sidegater. Vi turde imidlertid ikke å ta bilder, da vi var de eneste turistene vi kunne se, og folk var temmelig fattige. Kontrastene er store her på St Lucia, fra lokale folk i BMWer med sotede vinduer som cruiser gatene, til de som går i fillete, skitne klær og bor i blikkskur..

Barna får levende undervisning om historie, kultur, religion, geografi og levesett etter hvert som vi reiser, samt engelsktrening ved å lese seg opp på det neste stedet vi skal besøke og snakke med engelsktalende vi møter.

st-lucia4st-lucia3st-lucia2_0st-lucia5_0st-lucia1st-lucia25st-lucia27st-lucia17st-lucia20st-lucia19st-lucia26st-lucia28st-lucia18st-lucia9st-lucia10st-lucia16_0st-lucia11_0st-lucia12st-lucia13_0st-lucia14


Comments are closed.