Open Water Divers!

Jeg og Andreas har etter fire-fem dager med intens aktivitet blitt setifiserte dykkere! (Open Water Divers). De første to dagene leste vi teori på egenhånd, og deretter var det tre dager med fem dykk i stille vann den første dagen (nær stranda på Wright Bay, Norman Island, BVI), og så to dykk per dag i ”åpent hav” de to siste dagene.

Den første dagen var vi gjennom veldig mange øvelser, og Andreas var som forventet tøffere enn sin mor, og det ble litt host og hark på hu mor i den ene øvelsen, men vi begge kom fint gjennom det vi skulle.

Den første dagen med to dykk var vi på Chroms Reef i første dykket, og på Cistern Point på andre dykket, begge på Cooper Island, BVI. Vi så flotte koraller i ulike fasonger og farger, planter som var lilla, en Flamingo Tounge Snail, mini-reke, MASSE fargerik fisk i forskjellige størrelser, og en hummer.

Dag to dykket vi på nytt på Chroms Reef, før vi avsluttet med høydepunktet: Rhone Stern, hvor vraket R.M.S Rhone ligger (Salt Island). Dette seilskipet var 310 fot langt, og sank under en orkan i 1867. Det var 150-300 mennesker om bord, og kun 22 sjømenn og en passasjer overlevde. Vraket var et imponerende syn, og det var overraskende mye dyreliv der. Vi så bla en flokk små blekkspruter (25-30 stk!), en lilla sjøpølse (halv meter lang), stor havskilpadde (svømte nært oss og bare kikket rolig på oss), MASSE fargerik fisk i alle slags fasonger og størrelser! Helt utrolig opplevelse, og en herlig følelse når vi kom opp til overflaten som sertifiserte dykkere!

Karoline har fulgt ivrig med fra sidelinjen, og lest ”Reef Fish Identification”-boka til øynene holdt på å trille ut av hodet, og deretter gitt oss detaljert informasjon om hva fiskene og plantene vi så heter. Nå tegner hun rev så blekket spruter! Gøy at dykkingen engasjerte de begge, på hver sin måte.

11-march-11-bvi-092111-march-11-bvi-013311-march-11-bvi-091411-march-11-bvi-0902norman-island-5norman-islandnorman-island-6norman-island-4norman-island-1norman-island-2norman-island-3


Comments are closed.