Nordsjøkryssingen

Vi har hatt en vidundelig kryssning over Nordsjøen fra Stavanger til Inverness i Skottland! Det ble fine seilforhold med et gjennomsnitt på 6-9 m/s vind. Forholdene har variert fra 3m/s vind (motorkjøring) til 11m/s vind og bølgehøyde fra 0,5m til 1,5m. Værmeldingen fra Frivind var imponerende nøyaktig (Takk til Mats!). Watermakerern fungerer fint, og vi har drukket Nordsjøvann. Båten har vist seg å være en behagelig havseiler, og vi har gått mye på autopilot, og kunnet sitte på fordekket og nyyyte vakker horisont i alle retninger.  Herlig å kjenne duvende underlag, kjølig vind i ansiktet, solen som varmer, lukten av sjø, og lyden av bølgesprut, mens øynene hviler på en vakker solnedgang/soloppgang. Innimellom så vi oljeplattformer og lasteskip. Andreas oppdaget plutselig en flokk delfiner! De lekte med båten og de to skrogene. Vi alle fem la oss på nettet med ansiktet ut over kanten foran på båten, mens de svømte under nettet og hoppet opp foran oss. De var kun en halv meter i fra oss, og vi kunne ta på de om vi strakte armen langt nok. Det var akkurat som de var nysgjerrige på oss, og ville komme nært. De snudde rundt i vannet, kikket på oss, og viste oss buken, og noen av de hoppet opp mot ansiktene våre, og pustet mot oss, så jeg og Andreas ble våte i ansiktet. Helt ubeskrivelig følelse… Ble helt rørt! De kom tilbake noen timer senere, og ga oss en oppvisning til. Barna var ekstatiske! 🙂 Ellers så går tiden om bord til hyggelige måltider, seiling, X-boks og DS spilling, brettspill, lek og tøys, gode samtaler (man har så mye tid sammen!), og å bare la tankene fare mens man beundrer utsikten. Dette har vi drømt om, og nå er vi midt i opplevelsen!  For en start på havkryssninger! Happy 🙂

k_dekkm_nettetm_solnedganggutta_styrepossolnedgang_asolnedgang_bsolnedgang_cspilling-ombordk_knuter_besta_knuterdelfiner6delfiner_barna8delfiner5delfiner_adelfiner3delfiner2delfiner_barna_0delfiner1monopoltankskip2oljeplattformt_riggent_himmelbartefransskottlandskottland2kirke-skottlandskottland-naturskottland-bru10 Comments

 1. Hei
  Godt å høre at alt gikk så fint over Nordsjøen, dere er kjempe flinke:-)
  Skal si du har fått ditt med opplevelser både på godt og vondt, men nå vet du at du kan livredning også:-)
  Vi ligger nå her på hotell i La Rochell og venter fremdeles på båten, de er så ufattelig treige……… nå lengter jeg bare etter å komme igang spesielt etter å ha lest om deres tur så langt. Kos dere masse i Skottland, klem

 2. Hei kjære dere!
  Så utrolig flotte bilder fra turen over Nordsjøen! Ser jo allerede at dette kommer til å bli en fantasisk tur! Moro med delfinene da! Ble litt misunnelig på den opplevelsen!
  Du er så flink til å skrive Mariann, så jeg gleder meg til hver gang det kommer noe nytt på siden deres!

  Skal hilse fra Anne og Morfar!
  Jeg reiser hjem fra Trøndelag i kveld. Vi holder på å undersøke muligheter for tur for å besøke dere, men vi tør ikke love dere noe enda!

  God tur videre!

  Jeg er glad i dere alle sammen! Nyt alle de fantastiske øyeblikkene og opplevelsene nå!

  Klem 🙂

 3. Good luck Trond et all, Glad you have safely reached the land of Haggis,Whiskey, iron bru,rain, heather,midges,the Kilt,Bagpipes, “jammy pieces,” Real sausages, mustard, and custard!. Sømmer Hilsen fra Son!.

 4. Dere har kommet dere langt av gårde alt nå, ett stort stykke for oss andre som ikke er med, men et kort stykke for dere! Så morsomt at dere har sett delfiner, de kommer nok tilbake på andre deler av turen. Håper at dere koser dere 😀

  Maria

 5. Hyggelig å høre fra deg, Randi! Vet hvordan det er å vente på båt som ikke blir ferdig.. Men det blir veldig bra når dere kommer i gang! Takk for det, Camilla! Vi håper veldig at dere kommer og besøker oss:) Hyggelig med kommentarer fra deg, Maria 🙂 God klem fra alle oss på Occasione.

 6. Det var kjempe fine bilder. og så delfiner….

  Jeg føler nesten litt at jeg er med dere!!!

 7. Herregud så fine bilder:)) Altid moro å lese på siden deres!! Savner dere masse, og da er det fint å lese her, for som Knut Morten skriver føler jeg er med dere:)

 8. Herregud så fine bilder:)) Sitter å tørker tårer og titter. Det er supert å kunne følle dere!!! Savner dere og da er der som Knut Morten sier at jeg føler at jeg er med dere:))
  Kos dere masse!!
  Klem

 9. Herregud så fine bilder!!! Det er som Knut Morten sier, føler at jeg er med dere!! Det er bra det, når jeg savner dere<3 Trillet noen tårer da jeg så på bildene,,, he he:)

 10. Hi Charlie,

  Thanks a lot. Hope you are enjoying your new boat also! I def. is a lot of real stuff here. Fantastic scenery albeight not so good weather.
  But as we say, never bad weather only poor cloathing ..

  Cheers
  Trond