Dagstur til Petit Tabac (Romsmuglerøya)

Vi inviterte båtene Honningpupp og Frøja om bord i Occasione for en dagstur til den ubebodde paradisøya Petit Tabac. Øya ligger rett utenfor Horseshoereef, med Atlanterhavet inn fra vestsiden, og på østsiden har den en grunn lagune (beskyttet av et rev) hvor det er mulig for katamaraner å ankre. Captain Jack Sparrow ble satt i land på denne øya i filmen Pirats of the Caribbean, og vi lette forjeves et haugen med rom..

Barna fant mange små eremittkreps som spiste kokosnøtter på bakken, og de samlet alle krepsene forsiktig i en innheining. Deretter lagde de eremittkrepsbane, og hadde eremittkreps res… Krepsene var temmelig udisiplinerte, og det hele endte i full spredning av eremittkreps utover hele området!

Det var flott å snorkle på Petit Tabac, og jeg og Karoline ble fasinert av en flokk hvite fisk med røde striper som var svært nysgjerrige på oss. De flokket seg rundt oss, og fulgte etter oss, så vi konstant var midt i stimen av fisk! Vi kunne fint ta på de uten at de flyttet seg! Det er tydeligvis ikke bare vi som er nysgjerrig på de…

Mens damene nøt et glass hvitvin på stranden, så klatret Thomas på Frøja opp i en palme og hentet kokosnøtter, og etter litt hardt arbeid for å få de åpnet ble det kokosmelk til hvitvinen!

Etter en god lunsj om bord i Occasione (Thomas bakte selvfølgelig nystekte rundstykker!), ble det tid for snorkling på revet. Andreas er som fisken i vannet og hadde uten svømmeføtter svømt raskere enn damene motstrøms mot revet! De alle så flotte koraller, fargerik fisk, hummer osv.

Kvelden ble avsluttet med fransk aften tilbredt av Honningpupp med Foie Graa til forrett og andrekonfetti til hovedrett. En helt herlig dag med flott selskap!!

petit-tabac12petit-tabac60petit-tabac58petit-tabac31petit-tabac46petit-tabac35petit-tabac32petit-tabac33petit-tabac30petit-tabac29petit-tabac24petit-tabac54petit-tabac28petit-tabac25petit-tabac27petit-tabac26petit-tabac44petit-tabac45petit-tabac43petit-tabac42petit-tabac36petit-tabac38petit-tabac40petit-tabac37petit-tabac22petit-tabac23petit-tabac20petit-tabac18petit-tabac21petit-tabac51petit-tabac52petit-tabac50petit-tabac2petit-tabac5petit-tabac14petit-tabac13petit-tabac6petit-tabac7petit-tabac16petit-tabac15petit-tabac171 Comment

  1. For noen fantastiske farger og for et lys!!Sterkt og vekkert og godt “synlig” for oss på bildene! hva heter den andre katamaranen med blått seil? Vi kan bare fortsatt si: lev livet….stopp opp innimellom og kjenn på opplevelse og lykke :))

    Hilsen bonden og gardkjerringa.