Paradisøyer og iguanaer!

Vi tok ribben ut til de nærliggende små ubefolkede øyene her på Tobago Cays i St Vincent og Grenadinene. Vi var alene på øya Jamesby, og stranden var veldig vakker! Rundt noen smårev i vannet så vi mange fargerike fisker, og Karoline syntes den ene flate, runde, hvite fisken med sort hale og ”kyssemunn” var den flotteste.

Etter bading klatret vi opp på det høyeste punktet på øya, med utsikt over Tobago Cays og Hoseshoereef. Vi så båten vår ligge i det knallgrønne vannet. På vei ned fra den lille høyden så vi det øya er kjent for… STORE iguanaer!! Den ene var over en meter lang og hadde et hode på størrelse med en fotball. De ser skremmende ut, og det er mange av de på øya, men de er ikke farlige.

Vår nærmeste nabo for tiden er en eremittkreps som bor på bunnen like ved siden av båten vår i en rosa, stor konkylie. Vi dykker stadig ned og ser på krepsen, og han prøver så godt han kan å trekke huset sitt med seg lenger bort, men det er hardt arbeid, og han er der fortsatt etter flere dager med nysgjerrige tilskuere.

tobago-cays21tobago-cays22tobago-cays50tobago-cays48tobago-cays49tobago-cays47tobago-cays45tobago-cays41tobago-cays44tobago-cays43tobago-cays40tobago-cays35tobago-cays37tobago-cays29tobago-cays33tobago-cays28tobago-cays25tobago-cays31tobago-cays30tobago-cays27tobago-cays51tobago-cays52tobago-cays54tobago-cays55tobago-cays58tobago-cays57tobago-cays56tobago-cays64tobago-cays60tobago-cays61tobago-cays62tobago-cays631 Comment

  1. herregud så fint!!! Heldige dere er;)