Sunday July 21 , 2024

Category: Planlegging

Avskjedsfest og forsinket avreise

Vi blir liggende i havn i Asker i noen dager til, da vi venter på en forsendelse og noen papirer fra fabrikken i Frankrike. Vi benytter tiden til å utføre installasjoner, bygge noen hyller, og fikse småfeil som ble oppdaget under seilaset fra Frankrike til Norge.

Takk til venner og familie for to flotte avskjedsfester i helga!! Vi er glad i dere, kommer til å savne dere, og lover å holde siden oppdatert når vi kommer i gang. 🙂

Noen bilder fra avskjeden:

venninneneeli_megtrond_ceciliefriendseli_elinaj_karinafamilien_salongtulla_farmorm_karina_arnfinn-1gaver_barnalillian_gunnar-1pappa_anne-1camilla_kirsti-1louisesort-og-hvit-1williamritaranveig

 

Siste tiden før avreise

Puh.. det er en travel tid! Vi har flyttet ut av huset, og bor midlertidig hos min søster før vi veldig snart flytter inn i båten. Veldig koselig å få litt ekstra tid med Karina, Arnfinn og Louise, selv om mye av dagene fortsatt går til forberedelser. Båten ligger på Vollen for installering og fiksing av diverse. I helgen vil den ligge på Aker Brygge utenfor Lofoten fiskerestaurant, slik at vi får invitert familie og venner ombord til avskjedsfest..! De siste dagene har vært en følelsesmessig berg og dal bane.. Det er trist å forlate familie og venner, og rart å avslutte en epoke i huset vårt i Hasselkroken. Samtidig så er det spennende og fantastisk vidundelig å ha dette eventyret foran oss, og så mye tid til hverandre!! Det er lett å føle seg levende når man står midt i slike omveltninger..:)

Vi er forresten også  i ukebladet Hjemmet denne uken. Vi takket ja til reportasjen i tilfelle det å fortelle vår historie kunne inspirere andre til å velge utradisjonelt og prioritere det å være mer sammen med de man er glad i, leve her-og-nå, og virkeliggjøre drømmer.

 

Eventyret begynner..snart.

Stefania R. Nilsen har skrevet en flott artikkel i Seilmagasinet om den tiden vi nå står i! Vi er enda i “tornadoen” før roen senker seg over oss (forhåpentligvis) etter at vi har kastet loss.. Trykk på denne linken for å lese artikkelen:

Eventyret begynner, skrevet av Stefania R. Nilsen (Publisert i Seilmagasinet, juni 2010)

 

Suturkurs på Reiseklinikken

I dag har jeg lært å sy kutt og sårskader! Lege Gunnar Hasle ga meg en opplæring i prosedyrer for å gjøre dette. Jeg fikk trene på et tykt lag servietter, og kom i mål uten altfor mange feilsting.. (Heldigvis for de andre ombord!) Jeg mestrer nå å rengjøre, sette bedøvelse, og lappe sammen mine kjære om det skulle trengs. Dette blir forhåpentligvis helt unyttig kunnskap, men nå er vi i hvert fall forberedt! Trond lurte forresten på hva vi skulle gjøre om jeg skadet meg.. Han tilbød “generøst” å være moralsk støtte eller å holde speilet..He-he:)

Trykk her for liste over medisinsk utstyr

 

Lærerveiledning/ressursperm

Tips til andre som legger opp til hjemmeundervisning: Vi har kjøpt lærerveiledninger/ressurspermer til barnas lærebøker. Dette er “lærerens guide” og gir tips i forhold til morsomme læremåter, hvordan legge frem og forklare, oppgaveark de kan fylle ut, nettsider for læring osv. Vi fikk beskjed om at det var spesielt nyttig i norsk og engelsk, og at matteboka har gode nok forklaringer. Veiledningene finnes også i de andre fagene, men de er nokså dyre (599-799 kr per stk).

Gleder meg til å bli barnas privatlærer (sammen med Trond), og tror det blir bra å ha “et prosjekt”. Hadde sikkert blitt sprø om jeg gikk rett fra en krevende jobb, til all tid i verden..! Ville sikkert fått “hjernekrymp-syndromet” i løpet av bare noen uker..

 

Who's Online

3 visitors online now
3 guests, 0 members
Map of Visitors
Powered by Visitor Maps

3 visitors online now
3 guests, 0 members
Max visitors today: 5 at 04:29 am UTC
This month: 19 at 07-12-2024 04:32 am UTC
This year: 127 at 02-02-2024 05:40 am UTC
All time: 243 at 12-29-2022 12:10 am UTC