Biscayakryssing, dag 4

Lørdag kveld begynte det å blåse opp, og bølgehøyden økte, slik vi var forberedt på ut i fra værmeldingen fra vår værruter. Skipperfrua satt vakt fra kl 24.00-04.00, og fikk oppleve 30 knop vind, og 3,5 m bølgehøyde.  Sjø og vind økte gradvis, og det var en herlig følelse av mestring som steg, da jeg kunne kjenne hvor trygt og komfortabelt Occasione beveget seg i vannet. Størrelsen på båten, og måten hun beveger seg på i vannet, gjør sitt til at man føler seg beskyttet fra omgivelsene, og helt trygg litt opp i høyden på dekk. Det er en deilig følelse av å være levende når båten velter over brytende bølger! Noen ganger brøt bølgene over dekk, og smalt inn i vinduene i cockpit, kom over taket, og jeg fikk en saftig dusj av saltvann der jeg satt på styreposisjonen. Barna var inne i salongen litt ut over kvelden, og brydde seg lite. De leste og spilte spill, før de la seg, og sov en full natt, helt uberørt av bølgehøyden. Snakk om sjøsterke! Trond fikk oppleve noe sterkere vind på sin vakt, og enkelte bølger opp mot 4m. Vi satt en del sammen, og jeg flira godt da Trond sovnet lent mot meg, og så ble vekket av en brytende bølge midt i ansiktet..  Selv Supermann har sine stunder, hvor øynene nærmest popper ut av hodet! 🙂

Sjø og vind roet seg like før innseilingen til La Coruna i Spania. Vi alle gikk ut på dekk, og kunne kjenne VARMEN slå i mot oss!! Vi satt sammen og lot inntrykkene synke inn.. Spanias vakre kyst, varm sol i ansiktet, og ikke minst, den gode følelsen av å ha krysset et havområde som er beryktet for dårlig vær og utfordringer!

Vi ble tatt godt i mot i havnen av en annen båt som skal seilie ARC (nederlandsk), og Jørn Lund som er mannskap hos datter og mann på båten Frøja, og en spansk familie, som lå ved siden av oss i havna. Den spanske familien kom med en pose fersken fra egen hage, og sa de hadde vært inne på nettet og lest om oss, og syntes det vi gjør er flott.

Andreas prøvde fiskelykken i havna, og fikk umiddelbart sin første fisk sammen med Karoline. Det var stor stas! Ikke godt å si hva som var størst.. En gjennomført kryssing, eller sin første fisk på turen..! 🙂

Vi har brukt i underkant av tre døgn på kryssingen fra Kinsale i Irland til La Coruna i Spania, og opplevd varierte forhold underveis. Vi kom i havn med en tilfreds følelse, og mange gode erfaringer rikere! 🙂

himmel-la_k-innseilingla-corunak_innseilinga_innseilingla-coruna2la-coruna-moloa_k_fisk8 Comments

 1. Supert å lese om overfarten. Rart å se på kartet og gjette på hvordan dere har det….også har det blitt så flott som vi håpet :)Vi gleder oss til maritime middager servert av skipperfrua en gang neste høst.Med karibisk tuch kankje..:)) Gratulerer med første fisk Andreas! Du får skrive om hvordan den smakte(hvis du spiser den da?) Det er gledelig å lese at båten fungerer så bra og at dere koser dere så inderlig godt. Dere ser så glade og fornøyde ut på bildene at…og det gjør oss glade også!!

  Nyt sommeren nå.

  Bamseklemmer fra Anne og Oddgeir

 2. Oi… tipper han skvatt litt da ja…. Dette var spennende lesing, gleder med til neste gang dere skriver!! Bra det gik så fint over, blir litt tryggere da vettu;) Super glad i dere og kos dere videre!!

 3. Åh, det høres jo såååå idyllisk og deeeeilig ut da. Fantastiske bilder. Haha, måtte le av ølbestillingene til Trond under MJ låta. Hva viser gradestokken hos dere i Spania nå? Hvor lenge blir dere der, og hva skal dere se og gjøre der?

  Klem fra Kristin

 4. Ja, naa blir jeg bedre og bedre rustet til aa servere god mat, Anne! Vi gleder oss sykt til besoek av dere!! Saa bra du synes det er spennende, Karina. Du kan vaere helt trygg. Dette fikser vi bra 🙂 Herlig at Arnfinn morer seg med innleggene ogsaa:) Hils saa mye! Eli Kristin, jeg tenkte paa deg da jeg skrev om MJ dansinga/synginga til Trond….! Michael ville snudd seg i graven.. men du hadde digget det!! Det er sikkert lett aa forestille seg for deg som har opplevd min kjaere “live” kl 04.00 paa fest 😉 Vi tenker paa dere alle, og er suuuuuuuuuuuuuuuuper glad i dere!!!

 5. Godt å ha dere “over”. Ja sikkert mye mestring. Flott at barna tar turen i bølgehavet så greit. Kos dere i varmen. Savner varmen i høst oslo.

 6. Jippi!! Mammaen min er på websiden med kommentar! Ja, herlig mestring. Barna tar det imponerende bra. Jeg trodde det skulle bli en større overgang for de enn det ble. Det er vel så mye positivt i form av opplevelser, som gjør at det går så fint. Og så har vi jo mye kontakt med dere hjemme da. Barna snakker med venner på msn, Skype og facebook. Vi savner søndagsmiddager hos dere! Stor klem!

 7. Hei. Fant siden deres via en link fra “rikaros” (jeg er barndomskamerat av Bjarne og følger deres hjemmeside). Flott side dere har laget, med artige historier og mange flotte bilder (til og med fra Langesund hvor vi bor). Kommer til å følge med dere !

 8. Så gøy! Fint du liker siden. Vi skal gjøre vårt beste for å varme dere i gamlelandet gjennom vinteren:) Hilsen oss på Occasione.