Cork i Irland

Vi bestemte oss for å flytte båten inn i sentrum av Cork.  På vei opp elven Lee fikk vi et fint inntrykk av dette sjarmerende området. Vi passerte bla Blackrock Castle, som ble bygget i 1852. Etter å ha fortøyd båten i sentrum av byen, brukte vi dagen til å gjøre oss litt kjent i Cork, og fikk sett de idylliske handlegatene, markedet, minnesmerket over de døde i frigjøringskampen, Holy Trinity Church, og de gamle broene over de to elveløpene gjennom byen. På 1800-tallet var de fleste av gatene fylt med vann, og det var fortøyninger på de ulike trappesatsene. Over tid har kanalene blitt fast grunn, men de to elveløpene rundt byen (med gamle broer over) er slik de var for et par hundre år siden.

Andreas ser ut til å ha blitt smittet av Tronds til tider tørre humor, og ville gjerne bestille ”en cheeseburger without cheese”, og en ”diet-coke with sugar” på Mc Donalds.. Man kan lure på hvor dette vil ende etter ett år tett sammen i båt..! 🙂

cork-kirkecorkk_a_0til-cork2_0fort_0cork1_0cork2_0cork3_0market_0market2_0market3kirke27 Comments

  1. Fantastisk Andreas:) Ler enda av mc donals bestillingen din! Tipper Trond synes du har go humor;)

  2. Håper dere har en super reise 🙂 Andreas: sjekk hvor forvirret de blir om du legger an skikkelig bred norsk aksent og ber om hamburger uten ham… Håper dette i tilfelle kunne filmes…hihi. Kos dere!

  3. Oppdaget forresten først i dag denne bloggen/reisebrevet og gleder meg til å følge dere videre 🙂 Stå på, dere er så herlig tøffe som gjør dette! All lykke og alt hell videre på turen.

  4. Så moro å høre fra deg, Heidi! Gøy at du vil følge oss:) Varm hilsen fra alle oss.

  5. “Can I get a hamburger without ham?”.. Jeg ligger allerede i hardtrening med mest mulig norsk aksent. Hilsen Andreas.

  6. hahahaha:) Det burde faktisk blitt filmet!!!!

  7. Fantastisk andreas xD