Wednesday September 30 , 2020

Category: Karibien

White Bay, Jost Van Dyke

Vår siste stopp på øya Jost Van Dyke på BVI var bukta White Bay, der vi spiste lunsj på Soggy Dollar Bar. Denne baren er bla berømt for å ha funnet opp drinken ”Painkiller”, og for at man kan betale med våte penger etter å ha svømt inn med sedler i lomma (derav navnet ”Soggy Dollar”). Bak disken er det en ”klessnor”, hvor de våte sedlene henges opp med klesklyper. Soggy Dollar Bar var full av amerikanere, men vi tok en bøye i andre enden av bukta, hvor det var fredelig. Vi så en stor rokke som svømte langs strandkanten, og barna fikk badet masse.

Selv om det er flotte steder vi besøker klarer vi ikke helt å nyte det, pga alle problemene med Occasione. Vi tenker en god del på hjemturen, og savner dere hjemme!

white-bay-15white-bay-12white-bay-13white-bay-14white-baywhite-bay-3white-bay-2white-bay-9white-bay-6white-bay-7white-bay-10white-bay-11white-bay-17white-bay-18white-bay-19white-bay-20white-bay-25white-bay-23white-bay-24white-bay-22

 

Mer BVI..

De siste dagene har vi vært litt forskjellige steder her i British Virgin Islands, bla Tortola, Road Harbour og Sopers Hole.

Deretter dro vil til Jost Van Dyke, øya som er oppkalt etter en nederlandsk pirat. Vi seilte sammen med Fryd, og i White Bay fikk vi selskap av Fanteliv og Dina fra Os. Foxy´s Bar i Great Harbour beskrives som legendarisk i cruising guiden, pga den gode stemningen og de livlige festene. Vi var heldige og møtte Foxy himself, og han var som vi hadde lest ”en mann med glimt i øyet”! På kvelden spiste vi på Foxy´s Barberque, før bandet ledet oss inn i festelighetene. Vi ble bla tilskuere til heftig lokal karibisk rumperisting på sitt beste! Nå er det bare å springe hjem og øve..!! 🙂

jost-van-dyke-1jost-van-dyke-2jost-van-dykedsc_5457dsc_5468dsc_5469dsc_5474dsc_5476dsc_5485dsc_5491dsc_5493dsc_5495

 

Open Water Divers!

Jeg og Andreas har etter fire-fem dager med intens aktivitet blitt setifiserte dykkere! (Open Water Divers). De første to dagene leste vi teori på egenhånd, og deretter var det tre dager med fem dykk i stille vann den første dagen (nær stranda på Wright Bay, Norman Island, BVI), og så to dykk per dag i ”åpent hav” de to siste dagene.

Den første dagen var vi gjennom veldig mange øvelser, og Andreas var som forventet tøffere enn sin mor, og det ble litt host og hark på hu mor i den ene øvelsen, men vi begge kom fint gjennom det vi skulle.

Den første dagen med to dykk var vi på Chroms Reef i første dykket, og på Cistern Point på andre dykket, begge på Cooper Island, BVI. Vi så flotte koraller i ulike fasonger og farger, planter som var lilla, en Flamingo Tounge Snail, mini-reke, MASSE fargerik fisk i forskjellige størrelser, og en hummer.

Dag to dykket vi på nytt på Chroms Reef, før vi avsluttet med høydepunktet: Rhone Stern, hvor vraket R.M.S Rhone ligger (Salt Island). Dette seilskipet var 310 fot langt, og sank under en orkan i 1867. Det var 150-300 mennesker om bord, og kun 22 sjømenn og en passasjer overlevde. Vraket var et imponerende syn, og det var overraskende mye dyreliv der. Vi så bla en flokk små blekkspruter (25-30 stk!), en lilla sjøpølse (halv meter lang), stor havskilpadde (svømte nært oss og bare kikket rolig på oss), MASSE fargerik fisk i alle slags fasonger og størrelser! Helt utrolig opplevelse, og en herlig følelse når vi kom opp til overflaten som sertifiserte dykkere!

Karoline har fulgt ivrig med fra sidelinjen, og lest ”Reef Fish Identification”-boka til øynene holdt på å trille ut av hodet, og deretter gitt oss detaljert informasjon om hva fiskene og plantene vi så heter. Nå tegner hun rev så blekket spruter! Gøy at dykkingen engasjerte de begge, på hver sin måte.

11-march-11-bvi-092111-march-11-bvi-013311-march-11-bvi-091411-march-11-bvi-0902norman-island-5norman-islandnorman-island-6norman-island-4norman-island-1norman-island-2norman-island-3

 

The Bath, BVI

For å gi Sindre og Eli Kristin en siste opplevelse, så tok vi en dagstur til The Bath sammen med Gøran og Helen (Ellen) og båtene Leahnis og Fryd. Denne gangen kom vi med taxi, og var på en annen del av standlinjen. Gutta (Sindre og Andreas) klatret engasjert på de enorme steinene, og i de mangtallige ”hulene”. Vi andre fulgte etter, og fikk med oss to strender, og stein/huleområdet i mellom de. Jeg og Trond klarer ikke helt å være tilstede og legge fra oss båtsituasjonen, men våre gjester fikk nyte en siste fin dag i skjønne omgivelser!

Det har vært helt herlig å ha besøk av dere, Sindre og Eli Kristin! Tusen takk for at dere tok turen til oss!

Etter at våre gjester dro, så begynte arbeidet med å rydde oss ut av Occasione og inn i Ellen for alvor. Fryd følte med oss i en vanskelig situasjon og tilbudte generøst å ta barna i noen dager. Barna seilte ned til Norman Island og møtte barna på de andre norske båtene igjen. De snorklet, badet, Karoline var på overnatting hos Pernille på Jazz en av nettene, og store og små grillet på stranden. Tusen takk for at dere tok med barna på en tur, Fryd!

the-bath-2the-bath-3the-bath-4the-bath-5the-bath-1the-bath-7the-bath-8the-bath-10the-bath-11the-bath-12the-bath-13the-bath-15the-bath-16the-bath-18the-bath-21the-bath-17the-bath-23the-baththe-bath-24virgin-gorda_0

 

Spanish Town, BVI

De neste dagene tok vi Occasione til Spanish Town, da vi dessverre ikke kan seile båten lenger pga alle skadene (Se eget blogginnlegg). Vi ble her i lengre tid, og pakket oss ut av båten, og flyttet over i seilbåten Ellen (Najad 460). Gøran og Helene som eier Ellen, reiste hjem, og tilbudte oss å seile båten, slik at vi kunne avslutte turen på en god måte. De følte med oss i en vanskelig situasjon, og vi takker for muligheten til å seile Ellen, samt all støtte!

 

Who's Online

8 visitors online now
8 guests, 0 members
Map of Visitors
Powered by Visitor Maps

Milepæler som kan være av interesse

Fountaine Pajot Scandinavian Tour 2010

8 visitors online now
8 guests, 0 members
Max visitors today: 9 at 03:57 pm UTC
This month: 31 at 09-10-2020 04:39 am UTC
This year: 38 at 01-19-2020 09:51 am UTC
All time: 68 at 09-12-2019 10:09 am UTC