Cawdor Castle, Culloden Battlefield og kanalen

I dag har vi hatt en aktiv dag. Vi besøkte Cawdor Castle, som sies å være det mest romantiske slottet i området, og Shakespears Macbeths hjem på 1100-tallet. Vi så det hellige treet fra 1372, og slottets nydelig hage/park. Deretter dro vi til Culloden Battlefield, hvor det siste slaget om Skottlands selvstendighet ble kjempet den 16 april 1746. Først gikk vi gjennom utstillingen som tok oss ca 150 år tilbake i tid. Gjennom lyd, bilde, filmfremvisning og tekst ble vi med på opptrappingen til det store siste slaget. Deretter ble slaget gjort levende for oss ved at det foregikk rundt oss på alle fire vegger, med engelskmenn på den ene siden, og skotter på den andre. Til slutt gikk vi ut på selve slagmarken, og kunne levende forestille oss det grusomme som hadde foregått for lenge siden. Etter litt over en halv dag med skotsk historie, kjørte vi båten inn i de neste slusene. Vi begynner å få teken på det nå, og alle har hver sine oppgaver, som vi roterer. Vi møtte en annen norsk båt, Caspara, som også skal seilie tur-retur Karibien. Hyggelig med et besøk i deres cockpit på kvelden 🙂 Vi stupte slitne i seng, eller som Karoline bruker å si når Andreas tøyser for mye: ”Andreas, jeg har ikke kapasitet til deg nå.” 🙂

cowdor-castle_allecowdor-castle2cowdor_gardencowdor-castle_kcowdor-castle-3battlefieldbattlefield2battlefield3sluseneslusene_casparekanalenkanalen_a_s2kanalen_k2-1kanalen_barnaskipperen_bruskipperen_bru_svingribb_barnacantare2 Comments

 1. Hei Trond. Spennende å følge dere – er litt misunnelig, men noen må jo jobbe!
  Mvh Vidar

 2. Hei Vidar,

  Ja det har vaert fantastisk sa langt. Er veldig fornoyd med at vi valgte Skottland som forste etappe.
  Na skal vi nedover Irske sjoen og regner med a krysse Biscaya fra Cork om 2-3 uker.

  Hvordan var seilferien din?

  Mvh
  Trond