Rolig oppladning og forberedelser i Las Palmas

Vi ligger i  Darsena Deportiva, som er en liten havn rett ved siden av hovedhavna i Las Palmas, Grand Canaria. Her plasseres katamaranene, og det er foreløpig bare noen få båter her vi ligger. Våre nærmeste naboer en flokk villkatter, ca 20-25 katter, som bor på steinene rett ovenfor oss. Det er alt fra eldre til helt små lekne kattunger, som er veldig søte! Her om dagen ble vi vitne til noe som engasjerte hele båten.. Havnepersonellet rydder opp til ARCen, og i den forbindelse så murte de igjen kattenes inngang til havna/utgang fra steinene…!! Vi så rastløse og urolige kattepuser på hver sin side av barrikaden rope på hverandre.. Vi ble bekymret for om de som var sperret inne ville tørste og sulte, og bestemte oss for å gjennomføre en redningsaksjon i mørket. Vi lette etter planker vi kunne sette opp over muren, og planla å hamre hull i muren i mørket.. Men når det ble mørkt var det nesten ingen katter innenfor muren, så det viste seg at de sannsynligvis har en annen utvei fra steinene. Puh… det hadde vært litt flaut å bli tatt for vandalisme rett før ARCen!

Ellers så har vi også en hane på brygga, som sprader rundt og eier stedet.. Det er altså oss, et par båter, kattene og hanen!

Dagene går med til forberedelser, og vi har hatt noen arbeidsfolk om bord for å sjekke og fikse noen ting på båten. Skipperfrua har vasket rundt hele båten, inkl under plankene i gulvet! Barna har hjulpet til og vasket båten utvendig. Vi har også kjøpt og byttet ut alle tau, og vil ha de tauene som var i bruk med oss som ekstra tau. Det ble mye tau, og så tungt å bære, at det ble en ølpause på veien.. 🙂

Barna nyter rolige dager, og Andreas har tatt ribben bort til Martin på Avventura i hovedhavna et par ganger. Karoline blir med mutteren på shopping, prater engelsk med barna på nabokatamaranen, eller leser ivrig i boka si (Hun har helt lesedilla!). Eller som Karoline sa med et veslevoksent smil her om dagen: ”Nå må du ha meg unnskyldt, mamma. Jeg skal ned på lugaren til dragelære..”.  Ellers jobber de begge ekstra med skole hver dag, for å ligge litt i forkant før kryssingen.

las-palmas1klas-palmas1llas-palmas1jlas-palmas1nlas-palmas1elas-palmas1flas-palmas1hlas-palmas1glas-palmas1dlas-palmas1clas-palmas1blas-palmas1a


Comments are closed.