Hillsborough på Carriacou og mangroveskogen

Den største byen på øya består av EN gate.. Det virker mer fattig her på Carriacou enn på Grenada, men folket er like sjarmerende der de smiler med tannløse gommer.. Langs gatene går geiter, kuer og høner, og man ser morsomme små butikker som kombinerer de rareste varer.. som grønnsaker, tepper, klær og pub… En riktig ”alt-i-en-løsning!”.

Vi tok samtidig farvel med Jørn, Kjerstis far, og Kjerstis mor og søster, da de skulle reise hjem. Jørn har vært med i ca sju måneder, og vi vil merke at denne spreke fyren ikke er om bord på Frøja mer! Takk for fine stunder, og god tur hjem til kulden, Jørn!

På ettermiddagen tok vi med oss Pernille fra Jazz og kjørte en tur inn i mangroveskogen. Turen begynte litt vel spennende…, da skipperen på vei inn i skogen kjørte på et rev.. Vi satt fast et øyeblikk, før båten slapp taket i revet, og vi beveget oss videre..!

Mangroveskogen sies å være et ”Hurricanehole”, som vil si at båter går inn i denne skogen og bindes fast til røtter og trær når det er meldt orkan. Skogen beskytter en del mot vind, og båtene er bedre sikret med tamper i alle omliggende trær og røtter.

Mangroveskogen hadde fascinerende vegetasjon,  med lange røtter fra de små trærne. Karoline syntes det var litt skummelt, da hun har sett litt for mange ”Survival Man-episoder” på Discovery, og hun så for seg sultne slanger, giftige edderkopper og glupske krokodiller..

carriacou12carriacou17carriacou13carriacou19carriacou29carriacou30carriacou32carriacou35carriacou18carriacou37carriacou20carriacou31carriacou45carriacou47carriacou48carriacou51


Comments are closed.