Friday May 24 , 2024

Archive for May, 2010

Katamaranseiling i Oslofjorden

Vi fikk bli med Jarle Grytli fra Scan Cat AS ut i Oslofjorden med hans katamaran (en Salina, 48 fot, fra Fountaine Pajot) fredag 28.mai. Det ble en veldig fin tur, hvor vi fikk kjenne på hvordan katamaranen beveger seg i vannet. (Tusen takk, Jarle!). Det var overraskende å kjenne hvor stabilt den lå i vannet, og hvor raskt den beveget seg i 12 m/s vind. I tillegg fikk vi bekreftet hvor lettseilt disse katamaranene er, med elektriske vinsjer, og alt lett tilgjenglig ved styreposisjon. Svært fornøyd med vårt båtvalg, Orana 44! 🙂

salina_ksalina_operaensalina_glassstatue

 

Meteorologiseminar med Frivind

Mads Christensen fra Frivind tok turen til Oslo for å holde et meteorologiseminar for seilere etter initiativ fra Trond. Kurset var veldig bra, lærerrikt og interessant! Nå er vi enda klokere i forhold til de krefter som skal kaste oss hit og dit i året som kommer.. Mats vil nok bli vår kjære venn ved alle større overfarter! (Han følger med hvor båten befinner seg, og sender presis værinformasjon på mail, samt en anbefalt kurs).

Vi har blitt en fin langturseiler-gjeng, og det var veldig hyggelig å treffe noen av de igjen på seminaret! 🙂 Trond og Mats på det ene bildet. På det andre bildet er mannskapet fra Viking Crusader til venstre, deretter meg, en som planlegger langtur til neste år, Anne fra Fanteliv, Bjarne fra Rikaros og min kjære Trond.

Se artikkel skrevet av Stefania Nilsen på Avventura:

Gode råd for en pålitelig værmelding (publisert i Seilmagasinets nettutgave mai 2010)

frivindfrivind3frivind2

 

ARC treff i Sætrepollen

Kommende langturseilere på Østlandet påmeldt ARC-10 (Atlanterhavskryssningen) møttes med egne båter i Sætrepollen i pinsehelgen. Vår båt kommer ikke til Norge før i slutten av juni, og vi var så heldige å få sitte på med Stafania og hennes familie i Avventura. (Tusen takk til dere på Avventura!!). Det ble et veldig hyggelig treff med morro for store og små. Barna fant tonen raskt, og sprang fra den ene båten til den andre, badet, tegnet, og spilte kort, i tillegg til å utforske land med jolla. De voksne fikk mange fine stunder i cockpiten, med prat om forberedelser, eventyret som venter oss, og latter og morro. Dette ble en herlig smakebit på det livet som venter oss!!

Se link til Stefanias artikkel i Seilmagasinet:

Livets mest spenende puslespill.. (Seilmagasinet, nettutgaven mai-10)

På bildene ser du mannskapet på de ARC -påmeldte båtene Avventura, Rikaros og Fanteliv, i tillegg til en båt hvor mannskapet skal seile med Avventura i ARCen.

arc_ankerdram2arcflaggarcfantelivarc_k-a-og-martinarc_a-og-m-jollaarc_jentene-jollaarc_kveldshyggearc_cockpit-i-solenarc_tre-jenterarc_gutta-baugenarc_mannskap-stefaniaarc_m-og-stefaniaarc_avventura

 

Langturseminar med Jimmy Cornell

Lørdag 8. mai var vi på langturseiler-seminar med Jimmy Cornell. Cornell er en svært erfaren langturseiler, og en bestselgende fortatter av bøker om dette tema. Det ble en inspirerende og interessant dag, som fikk reisefeberen til å krible i kroppen! Se link til Stafanias artikkel i Seilmagasinet om seminaret:

Seminar med Jimmy Cornell (Seilmagasinet, nettutgaven mai 2010)

mariann-jimmy

Meg og Sjefen sjæl… 🙂

 

VHF/SRC

Jeg tok VHF/SRC sertifisering i dag, og Trond er i gang med de siste eksamenene på Kystskipper sertifikatet. Dette går fremover!! Herlig 🙂

 

Who's Online

2 visitors online now
2 guests, 0 members
Map of Visitors
Powered by Visitor Maps

2 visitors online now
2 guests, 0 members
Max visitors today: 3 at 12:48 am UTC
This month: 23 at 05-09-2024 08:08 pm UTC
This year: 127 at 02-02-2024 05:40 am UTC
All time: 243 at 12-29-2022 12:10 am UTC