Biscayakryssing, dag 1

Vi seilte ut fra Kinsale i Irland litt ut på formiddagen på torsdag. Sjøen og vinden var roligere enn vi hadde ventet oss.  Bølgehøyden ble etter en stund 2-2,5 m, men vinden ble ikke mer enn 7-8 m/s. På kvelden og natta øke vinden til 11-13 m/s, og bølgehøyden ble noe høyere (opp mot 3 m, og noen bølger på ca 3,5m).  Vi seilte med medvind hele veien, så båten surfet på bølgetoppene.

Turen startet med sol og fint vær, og barna hadde satt seg klare på dekk, og ville gjerne ha bølger.  Skipperfrua ble for første gang på hele turen kvalm. Jeg har ikke hatt så mye som en antydning til kvalme tidligere, og ble temmelig overrasket, da det ikke var mye sjø på dette tidspunktet, men mest store dønninger. Kvalmen gikk heldigvis over uten offringer til Neptun. Det eneste som ble offret var Fedons krydder-og-youghurtmarinerte kylling, da skipperfrua halvveis i matlagingen ikke klarte lukta, og kastet middagen over bord for å lage noe enklere. Kvalmen gikk heldigvis over etter noen timer, og ingen av oss var plaget av kvalme resten av turen.

Den første dagen var preget av fine seilforhold. Andreas prøvde fiskelykken, dessverre uten hell. Litt senere på dagen kom en flokk delfiner. Denne gangen var de minst 20 stk som hoppet og pilte rundt båten. Disse delfinene så litt mindre ut enn de vi møtte i Nordsjøen, og de hadde helt hvit buk. De blåste på oss gjennom pustehullene, og hoppet og spratt lekent under og foran nettet, og rundt baugspissene. Vi fikk besøk av delfiner flere ganger under overfarten.

Da kvelden kom var det Trond som skulle ta første nattevakt, men endte opp med å ta hele natten til det begynte å lysne, da natten var preget av en del vind og store bølger (3m). Jeg og barna sov trygt gjennom det hele. Skipperfrua ville gjerne ta en vakt, men var selvfølgelig glad for å ha fått sove lenge, da jeg ble vekket. Jammen er det et hardt liv å leve med en Superhelt på tjue-sju-og-et halvt. 🙂

fyra_k-nettetboat-himmelskipper_styrepos-1delfin8delfin7delfin6delfin5delfin4delfin11delfin3delfin2delfin1delfiner-10delfin9delfin10delfin_a_ka_k_fiskerseil-occ1 Comment

  1. Herregud, tenk å kunne se delfiner i ett sett som dere!!!! Bra sjøsyken gikk fort over da Mariann:) Spennede lese stoff dette assa!!