Biscayakryssing, dag 2

Skipperfrua gikk på vakt på morgenen, og hadde en lang stund alene mens alle sov. Det er en ganske spesiell følelse å sitte på styreposisjonen og se horisonten rundt seg i alle retninger. Det er alltid en viss spenning knyttet til overfarter på noen dager.. En følelse av å være overlatt til seg selv… Midt ute på det blå hav.. Tanken kan være stressende hvis værmeldingen ikke er god, men samtidig er det noe som gir en behagelig ro med å se havet rytmisk bølge seg, kjenne båtens duvende bevegelser, og hvile øynene på en vakker og endeløs horisont og himmel. Noen ganger går tankene, men ofte tar jeg meg selv i å falle inn i en avslappet, nesten meditativ tilstand av å bare se og være tilstede. Jeg og Karoline deler ofte slike stunder på overfarter. Da sitter vi foran på dekk ved siden av hverandre, og hviler i stillheten.. Sammen. Veldig fint. 🙂  Trond og Andreas er ofte noe mer aktive, og fisker, pusser rust, og trimmer seil.

Et annet godt minne fra denne overfarten vil være alle de små stundene på dekk og i solnedgangen hvor jeg og barna satte oss tett sammen, og jeg leste for de. Vi begynte på en spennende bok, og her ute på havet har vi all verdens av tid til å leve oss inn i fortellingen sammen. Enkelte ganger når jeg ble sliten av å lese, var det for spennende til at barna ville ta en pause, og da leste Karoline for Andreas. Andreas var behjelpelig med å tyde ord, dersom Karoline stoppet opp ved noe.

Natt til lørdag ble en rolig natt, hvor vi gikk for motor. Min kjære Supermann tok nok en gang en lengre vakt, og Andreas satt sammen med han de første timene, helt fasinert av stjernehimmelen. Da jeg kom opp på styreposisjonen i 05.00-tiden var det helt trollsk stemning.. Månen lyste, og kastet en sløraktig glans over de nærliggende skyene. Båten var svakt opplyst av vår egen lanterne, og ellers omgitt av speilblankt, svart hav, som bølget seg i laaaange, rolige dønninger. Slik hadde jeg ikke forestilt meg Atlanterhavet om natten.. Rolig, speilblank, spøkelsesaktig og veldig vakkert!!

himmel4himmel3himmel2himmel-aa_m_k-lesera_k_leserk_nettetskipper-vasser1 Comment

  1. Høres fantastisk ut å sitte på dekk slik dere gjør:) Later som jeg er der jeg… he he!! Må være utrolig digg å være sammen med supermann som bare tar alle vaktene nesten. Igjen, spennende å lese!!