Dykkervideo og tau i propellen

Vi oppdaget at noe var galt med styring av båten på vei ut fra Povoa de Varzim. Den ville ikke svinge mot styrbord (høyre)… Og det kan jo være kjekt at båten gjør.. Vi måtte returnere til havna i Povoa de Varzim, og skipperen måtte hoppe i vannet med dykkerutstyr. Det varte ikke lenge før han kom opp med blå tråd med fiskegarn, som var surret rundt propellen… Portugal er kjent for mange fiskegarn og mye skrot i vannet, og det har vi nå fått erfare! Skipperen måtte i tillegg ned og justere litt på roret, og så var alt heldigvis i orden!

Skipperen har fått en god del myggestikk, og til tross for gode råd fra skipperfrua, så klør, og klør, og KLØR han på stikkene! Han kunne imidlertid informere om at det var deilig å ta på seg våtdrakten og få salt i alle de små stikkene/sårene, da han befridde oss fra uønsket fiskegarn..  ”Mmm, så godt!!,” som skipperen bruker å si… 🙂

Ulf Dahlslett på båten Fryd har laget en flott dykkervideo fra Trond, Kjetil og Ulfs dykking på Isla Cies. Se linken under:

Dykkervideo på Isla Cies, av Ulf Dahlslett

dykker-1dykker-2dykker-3dykker-4



2 Comments

  1. Fantastiske bilder folkens :)) Godt kamera og gode fotografer.Er enig i at Porto virker litt slitt men samtidig så sjarmerende da.Moro for oss å være med på turen.Blir litt misunnelig av å se dere i sommerklær, men vi koser oss med begynnende høstfarger på trærne og masse stearinlys inne.Pledd og bøker :)) Alt vel her i Viskjøen(iallefall nesten…senebetennelse er noe herk.Men Oddgeir blir mer kjent i huset nå).Og det er jo bra for nå er det barte en uke til han blir pensjonist!! han skal på samling fra onsdag til torsdag og skal feires både for 40 år i Posten og fordi han han nå går av.Offisielt bare ut i 5 ukers forskuddsferie. Vi gleder oss så :))) Farmor,Leif og Karin har det også bra.De to siste stortrives som Stjørdalsbeboere.farmor skal til sjekk på sykehuset både tirsdag og onsdag.Fint å få sjekken overstått.
    Flott at båten er fikset igjen…alltid greit å kunne styre begge veier!!
    Vi er så veldig glad i dere kjære sjøfolka vårres!!

  2. Høstfarger og stearinlys høres også ganske fint ut.. Selv om vi ikke vil bytte! 🙂 Fint at alt er vel, bortsett fra senebetennelse.. God bedring! Blir sikkert herlig for pappa å gå av, og kunne råde over sin egen tid! 40 år i posten er litt av en bragd! Hils så mye til farmor, Leif og Karin, og andre kjente. Vi er også superglad i dere!! 🙂