Dag to med biltur på Madeira

I dag var vi klare for dag nr to med MINI-KJÆRRING-bil på sightsing rundt omkring på Madeira. Vi hadde planlagt en rute, og skipperen hadde gjort det helt klart at alt var greit for han, bortsett fra at han NEKTET å se kurvfletting..! Det var vel de gudegitte machogene som slo inn igjen, tenker jeg…, og vi ble enige om å styre unna landsbyen kjent for dette. Dessverre så var det mye som ikke ble som planlagt i dag, og vi begynte med å kjøre feil… Deretter fikk vi vite at det var for mye tåke til å gå i de vannveiene (levadaene) vi hadde tenkt, og når vi la om planene og snirklet oss oppover fjellsiden til en annen attraksjon, så var veien stengt, og vi måtte kjøre inn en svært svingete liten lokal vei. Vi kjørte og kjørte, og etter en morgen med to og en halv time i bil, var vi alle desperate etter en liten landsby eller noe annet å utforske… og da åpenbarte det seg: Vi kjørte inn i Camacha KURVFLETTINGENS landsby!! Ja, ja, skipper, skjebnen ville det annerledes… Jeg og barna stormet ut av bilen for å strekke på beina, og inn bar det i kurvflettingens mekka, med en noe muggen skipper på slep… 🙂

Kurvflettingen ble vel egentlig hovedattraksjonen i dag, da værgudene ikke var med oss, og de planlagte gåturene i levadaer (vannveier) til fossefall ikke lot seg gjennomføre. Isteden ble det en noe mindre vellykket tur opp på Pico de Ariero, det nest høyeste fjellet på Madeira. Vi kjørte gjennom skyer og tåke, og så nesten ingenting på toppen. Det blåste sinnsykt (!), og jeg og Karoline kom oss ikke rundt hjørnet på bygget på toppen. Trond og Andreas fikk karret seg de siste meterne opp på toppen, og kunne føle seg som ekte forblåste fjellklatrere i tåkestorm.. Sannsynligvis helt herlig for skipperen, som dermed kunne blåse opp ”machosekken” igjen, etter at kurvflettingen tok ut all lufta…!

d_biltur-6d_biltur-5d_biltur-4d_biltur-2d_biltur-8d_biltur-9d_biltur-10d_biltur-11d_biltur-12d_biltur-13d_biltur-14d_biltur-16d_biltur-19d_biltur-20d_biltur-1d_biltur-21d_biltur-25d_biltur-26d_biltur-28d_biltur-293 Comments

  1. Kjære svigersønn Trond,
    vi ser med stor glede fram til neste jul og gaven fra deg: selvflettet kurv…made in Madeira 🙂 Vi glær oss!!

    Hilsen svigermor og svigerfar i Viksjøen

  2. Den flettede båtkurven var jo nesten like stor som Occasione 😉

  3. Jepp.. Det skulle være en etterlikning av båten til han som oppdaget Madeira.. 🙂