Mer forberedelser..

Et av temaene, spesielt blant damene, er hvordan forebygge at man får kakkerlakker om bord i havn.. Her om dagen skjønte skipperfrua at hun må roe ned kakkerlakkparanoiaen…, da skipperen hadde hatt mareritt om at en monsterkakkerlakk angrep han bakfra, klorte seg fast i ryggen på han, og lette med et følehorn etter en vei inn i hjernen… Ha-ha! Greit.. ikke mer forebyggende kakkerlakksnakk nå.. I get it! 🙂

Ellers så har vi begynt noen forberedende aktiviteter med barna. Vi startet på en liste som vi skal jobbe med fram mot kryssingen, og det er en ”Aktivitetsliste” med hva vi kan finne på om bord når vi kjeder oss.  For eksempel ”Spyttekonkurranse i motvind”, som Andreas foreslo… Vi har også begynt å lage ”Bragd-plakater”, som skal undertegnes av alle om bord og henges på veggen når vi har seilt ¼, halvveis og ¾ av strekningen over Atlanterhavet. Vi pynter plakatene, og skal feire disse milepelene underveis. Damene har foreslått ”Samba-party” som tema på en av feiringene, til skipperen og ungguttens store glede…  I tillegg har vi begynt å repitere seilteori og sjømannskap. Det gir trygghet og interesse å vite hva som foregår, og få bli med mest mulig, og føle kontroll og mestring. Barna involveres også i annen form for planlegging, som hvordan kan vi spare strøm og vann underveis, samt planlegge måltider og lagring av matvarer (proviantering). Skipperen bidrar ivrig med lærdom av kreativ sjømannsbannskap, som han mener kan kommer godt med..  Ala ”Dæven han grønnstekte gamleErik i hælvete…” osv.

I mellom forberedeser nyter vi livet på tur, og fikk en fin dag på stranda med besøket til Avventura. Karoline og Hege fant raskt tonen:)

las-palmas1tlas-palmas1slas-palmas1olas-palmas1plas-palmas1qlas-palmas1rlas-palmas1ulas-palmas1v



1 Comment

  1. Hei ! Vi følger tett med dere hele tiden. Kjæmpearti beskrivelser og fine bilder dere legger ut. Vi føler nesten at vi er med dere på turen. Skal hilse masse fra Farmor og Anne. Klem fra Pappa.