Oppdatering, dag 4

Se for deg at du sitter på dekk med solen varmende og ser utover et svakt bølgende blått hav. I det fjerne kan du skimte en og annen seilbåt i noen timer, før du igjen kun ser horisinten mot en vakker himmel. Musikken strømmer behagelig ut av høytalerene, og de gode samtalene oppstår med de man er glad i, nettopp fordi man har så mye tid.. Snart er det på tide med nok en middag i cockpit til solen som farger himmelen blodrød der den takker for seg og går ned.. (Idyllen brytes bare innimellom av en og annen tørr vits fra skipperen…!)

Skipperen har gitt en oppdatering om seiling og strategi. Her kommer en liten snutt om livet om bord:

Vi har det veldig fint alle sammen, og er glad for å endelig vaere godt i gang! Det ble stress og forberedelser helt fram til siste slutt i Las Palmas, og vi brukte de første dagene på å lande, stresse ned og finne roen.

Barna har fått en m_Vannkrig“jule”kalender med pakker de åpner hver dag, og i går fikk de vannpistoler.. Skipperen ser ut til å være misunnelig på pakkene, for han var den første til å kaste seg inn i vannkrigen… No surprise, akkurat det tenker jeg.. He-he! Ellers så hører barna engasjert på lydbok, og Andreas er kjempeflink til å ta sin faste vakt fra 21.00-24.00. I går natt vekket han meg kl 01.00, da han følte seg så vaaken, og ville la mammaen sin få litt mer søvn… Godingen! Begge barna hjelper til med noen timers vakt på dagen.. Vaktordningen fungerer helt fint, og vi alle føler oss opplagte på dagtid.

Andreas har fisket ivrig, og i går bet en stor en på.. Den dro stanga ut av festet så stripsen som i tillegg var bundet rundt stanga og festet røyk, og stanga falt i vannet. Heldigvis hadde han bundet stanga til et tau, så vi fikk tak i den igjen, men snøret røyk, og fisken glapp. Det var moro allikevel, og det blir absolutt mer fisking!!

Skipperfrua har fått besøk av nok en blekksprut, når hun lå og solte seg.. Den hoppet opp på dekk og landet rett ved siden av fruen i bikini, og hun var takknemlig for at den ikke klasket henne i magen…

Ellers har nivået på humoren sunket betraktelig… slik som forventet når man setter fire personer i isolat i noen uker.. Det blir ala som da Karoline spurte om skipperfrua hadde laget suppen fra bunnen eller om det var en ferdigpose, hvorpå skipperen bryter “vittig” inn: “Den er ikke laget fra bunnen, for her er det 4000 meter dypt…!”

Vi har seilt langs Afrikas kyst, og i natt kunne skipperfrua more seg over merkelig VHF kommunikasjon (“radio” for sjøfartsmeldinger).. Det var musikk, skravling på noe som hørtes japansk ut, og deretter livlige tegnefilmlyder fra tegneserie ala “Betty Boop”.. Ja, ja.. VHF er kanskje ikke det samme utenfor Afrikas kyst som hjemme.. Ha-ha!

Komforen om bord er strålende, da watermakeren fungerer fint, og vi lager vårt eget vann. Vi drikker Atlanterhavsvann, vasker klær i vaskemaskin, og kan dusje om bord. Med fryser har det allerede blitt gode middager med ett glass “feire-starten”-vin til den ene av middagene.

I dag er det nok en dag med strålende solskinn og lite bølger.. Ikke vanskelig å nyte livet på bølgene blå på vei over “dammen”! Med andre ord.. Vi storkoser oss så langt!!

Skipperfrua

atlanteren1datlanteren1natlanteren1oatlanteren1patlanteren1latlanteren2hatlanteren2iatlanteren1k2 Comments

 1. Heisann vakre mannskap på Occasione!

  Det er så spennende å følge med dere nå som overfarten har startet! Jeg har blitt fan av båten på ARC’s fanzone side og følger daglig med på ARC sine sider om hvordan dere ligger ann! Kjempe spennende! Litt skummelt å tenke på at dere sakl være så lenge på havet, men det høres jo ut som starten har vært god!
  Jeg krysser fingre og tær på at været er på deres side hele veien!

  Kos dere så masse videre!

  Nå blir det vel bursdagsfeiringer ombord snart også!

  Glad i dere!

  Klem fra kalde Moss 🙂

 2. Hei.
  Så flott å se at dere gjør dette!
  Gleder meg til å høre mer!!