Endelig passatvind! Dag 17

Vi feiret at vi har krysset halve Atlanterhavet med ostekake, utdeling av “bragdplakater” og godsaker fra Camilla i norskegodtboksen. Like etter dette kom endelig en stabil og sterk passatvind med 19-24 knops hastighetm_Halvveis feiring! Båtens potensial kom endelig til sin rett! Vi har de to siste dagene seilt i snitt I 9-10 knops hastighet, med noen strekninger opp i 11-12 knop, og surfer opp i 13-15 knop. Helt herlig! Andreas har fartsrekorden, da han gjorde 16,6 knop på sin vakt!!! Det kom en monsterbølge som trøkket båten voldsomt, i tillegg til vind på 25 knops hastighet. Andreas syntes det var helt “konge”! Han har blitt veldig tøff, og vil veldig gjerne heise gennaker i 24 knops vind og 4m bølger… Han har begynt å “kjede seg” i 9 knops hastighet, og vil gjerne ha 11-12…, og synes muttern er pysete som snakker om å reve seilet..

Skipperen har gått rundt med et bredt gliiiiiiiiiiiiiis fra øre til øre de siste dagene. Han storkoser seg med fart i båten og vær og vind! Her om dagen opplevde vi vår første squall.. En squall er en lokal liten uværssky, som inneholder regn og en rask og strerk vindøkning (30-40 pluss knop vindhastighet), ofte med rotete vind. Squallen er som regel over båten i opp til en time, før den har passert. Det er vanlig å oppleve en eller flere squalls i døgnet. Vi har hatt flaks og har unnått de fleste, men her om dagen opplevde vi vår første. Skipperen hadde skråsikkert trodd at den gikk klar av oss, og av den grunn ikke revet seilene, da den plutselig kom rett over oss.. Skipperfrua våknet av et rabalder da bølgene slo inn i skroget, og til lyden av raske skritt på dekk.. Da jeg kom opp stod skipperen der og FLIRA, klissvåt etter en stor bølge som hadde overfalt han, og sveivet og reva i striregn og bølger. Han rett og slett digget det!!

En god passatvind (19-25 knop vind) skal holde seg fram til fredag, i tillegg til 3- 4,5 meter sjø. Dette var etterlengtet, og vi alle gleder oss over seilingen og hastigheten. St Lucia, HERE WE COME!!

atlanteren4ratlanteren4satlanteren4tatlanteren4vatlanteren4xatlanteren4zatlanteren5batlanteren5catlanteren5oatlanteren5ratlanteren5satlanteren5tatlanteren5uatlanteren5vatlanteren5zatlanteren6a1 Comment

  1. Hei ungene vårres!!!
    Høres nifst spennende ut med høye bølger og kraftig vind.men vi skjønner jo såpass at dere elsker det.Moro at dere fikk oppleve litt action.Herlig med bildet av deg Karoline.Fine jenta vår!Og tøft at du liker seilinga så godt Andreas.Kos dere videre våre kjære.

    bamseklemmer fra Anne og oddgeir som er på Tenerife akkurat nå.