Ankring under ”The Pitons”

Vi fant en nydelig liten ”bukt” å ankre i, ved foten av det flotte fjellet Piton på øya St Lucia i Karibien. The Pitons (to fjelltopper som ligger ved siden av hverandre) er kjent for å være symbolet for ”a rising hope for a new nation”, og har blitt filmet bla i Supermann II (”The Man of Steel” fløy mellom de to fjelltoppene).  St Lucia er en veldig frodig øy med mye regnskog i tillegg til hvite paradisstrender, så vi var omgitt av grønnkleddde fjell med frittvoksende palmer.. Vi ankret opp med anker i vannet… og et tau bundet i et palmetre på land..! Ikke helt som i Norge, kan man si.. 🙂

Men før vi kom så langt ble det litt drama.. Her nede tjener de til livets opphold ved å tilby turister ulike tjenester, og de har bla ”båtgutter”, som møter deg i en liten båt og viser deg vei inn til ankringsplassen for en liten seddel. Den første som når båten din blir ”din båtgutt”, og de andre båtguttene må finne seg i at førstemann har rett til å hjelpe og følge opp båten (bla hjelpe med fortøyning, tilby sighteseeng, fersktbrød osv.). Problemet var at vi ble møtt av en båtmann med sønn godt ute til sjøs, som da anså seg for å være vår ”båtmann”.. Men vi ville ligge ved siden av Rikaros, Fanteliv, Fryd, Leahnis og båten til Ragnhild, og hadde allerede ved hjelp av Bjarne på Rikaros ordnet oss en plass via hans båtgutt. Når vi kom nærmere kysten ble vi møtt av Bjarne på Rikaros og hans båtgutt, og vår båtmann ble rasende!! Han banna og sværta, og skjelte i hytt og pine.. Deretter stilte han båten sin i veien for oss, og prøvde å hindre oss i å ankre med de andre! Jeg prøvde så godt jeg kunne med mine menneskekunnskaper, og sa at vi var takknemlige for at flere ville hjelpe oss, og at vi satte så stor pris på det at vi gjerne ville betale han også, og spurte om det var i orden for han.., og andre forhåpentligvis blidgjørende ord.. Han var imidlertid så fornærmet at han vendte oss alle ryggen, og ble stående. Etter en runde til med å kjefte Bjarne og hans båtmann huden full, og kretse olmt rundt oss alle, så ga han seg, og forsvant… Heldigvis!

Vi lå da ankret opp med tampen i et palmetre på land 50 meter unna, og hoppet rett i vannet!! Temperaturen var herlig, og vi fikk umiddelbart servert rom i vannet av Anne på Fanteliv. Vi svømte mellom båtene, både voksne og barn, før kvelden ble avsluttet i lystig lag om bord i Occasione, mens barna skravlet og så film i Rikaros.

st-lucia-81st-lucia-88st-lucia-89st-lucia-85st-lucia-84st-lucia-87st-lucia-86st-lucia-95st-lucia-93st-lucia-94st-lucia-90st-lucia-98st-lucia-91st-lucia-922 Comments

  1. God jul til dere alle! Dere er savnet.. Håper turen deres blir like flott som den har vært så langt. Ang julefeiring: Har dere tenkt å pynte en palme? Glad i dere. Diger klem fra meg og alle oss andre her i Ytre (minus 15 grader, 30 cm snø, norsk julevær..) Kirsten.

  2. Vi så kommentaren din litt sent, så nå har du sikkert sett svaret.. Jepp, det ble pynting av et palmeliknende tre!! Hils alle der hjemme. Vi ønsker dere en herlig jul og et supert nytt år! 🙂